28/03/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 10 Απριλίου 2021 - 16:53

Εσωσε το τρίποντο στο 92' στη Φιλιππούπολη ο Λεβαδειακός

Με δύο γκολ του Μπιανκόνι, οι μέτριοι Βοιωτοί πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-2) επί του Απόλλωνα Λάρισας και παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης * Με ανύπαρκτο πέναλτι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι γηπεδούχοι * Τραβηγμένο και αυτό των φιλοξενούμενων

Τρίποντο στις καθυστερήσεις... Με μία πολύ σημαντική νίκη απέδρασε ο Λεβαδειακός από τη Φιλιππούπολη το απόγευμα του Σαββάτου (10/4) καθώς επικράτησε με 1-2 του Απόλλωνα Λάρισας για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2.

Η ομάδα του Τζιουζέπε Σανίνο δεν έπεισε με την απόδοσή της όμως είχε την ουσία και, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπιανκόνι, κατάφερε να κατακτήσει τη δέκατη φετινή νίκη της στο 92'! Έφτασε έτσι τους 38 βαθμούς και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης και στο -5 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό.

Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα, που βάσει εικόνας και ευκαιριών άξιζαν τουλάχιστον τον πόντο, διατηρήθηκαν στους 24 και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την εξάδα.

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 61' με κεφαλιά του Μπιανκόνι, οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στο 89' με ανύπαρκτο πέναλτι του Χατζή όμως ο Βραζιλιάνος επιθετικός επίσης με εκτέλεση από την άσπρη βούλα στο 92' χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ενεργοί στο ξεκίνημα και να απειλούν στο 4' με την κεφαλιά του Γκόλια που έφυγε λίγο άουτ. Στο 15' μάλιστα έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Ομπραντοβιτς είχε την ίδια κατάληξη. Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 33' έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Νίλι που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Γλύκος. Πέντε λεπτά πριν από την ανάπαυλα, η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου είχε ακόμα μία σημαντική στιγμή, όταν ο Λίταινας βρέθηκε απέναντι στον Μένκα και έκανε το σουτ, αλλά ο 28χρονος γκολκίπερ απέκρουσε.

Στο 59' ο Τζιουζέπε Σανίνο έριξε στο ματς τον Μπιανκόνι ο οποίος δύο λεπτά αργότερα τον δικαίωσε. Ο Νίκας σέντραρε, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι χάλασε, με τους Βοιωτούς να το ελέγχουν αλλά στο 83' να τη γλιτώνουν από σουτ του Τασιούλη που αποσόβησε ο Μένκα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπιανκόνι νικήθηκε στο σουτ που επιχείρησε από τον Γλύκο για να φτάσουμε στο 89' όταν το σύνολο του Κώστα Φραντζέσκου ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζή (το έκανε ο Νίλι στον Τασιούλη). Πάντως η εσχάτη των ποινών δεν έπρεπε να δοθεί αφού δεν υπήρξε ανατροπή. Τελικά, οι Βοιωτοί κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα απαντώντας με το ίδιο... νόμισμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν Μπιανκόνι μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Νίλι από τον Χατζή (τραβηγμένο πολύ επίσης). Στην τελευταία φάση του ματς, οι Απολλωνιστές λίγο έλειψε να κλέψουν τον βαθμό με τον Μένκα να εξουδετερώνει την προβολή του Γκουντρουμπή.

Αδιαμφισβήτητα ο Μπιανκόνι κατακτά τον τίτλο του πολυτιμότερου του Λεβαδειακού. Από εκεί και πέρα, σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Μένκα ο οποίος έκανε καθοριστικές αποκρούσεις, εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα με σωστές τοποθετήσεις ήταν ο Τζημόπουλος ενώ πολλά τρεξίματα έδωσε ο Νίκας στο κέντρο.

Από πλευράς ηττημένων, τη διαφορά έκανε ο Γιάκος ενώ δραστήριος ήταν και ο Μπάμπης.

Τον αγώνα σφύριξε ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), με βοηθούς τους Γουρνιά (Ανατ. Αττικής) και Αθανασόπουλο (Μεσσηνίας). Τέταρτος ήταν ο Αλάμπεης (Αθηνών).

Κίτρινες: 67' Λουκάς, 89' Ομπράντοβιτς - 87' Νίλι, 89' Κονέ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Σκούπρα, Γκόλιας (27' λ.τρ. Λουκάς), Χατζής, Καμπέρης, Μπάμπης, Μπάλλας (67' Τασιούλης), Ομπράντοβιτς, Λίταινας (81' Γκουντρουμπής), Γιάκος, Αθανασιάδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μένκα, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Νίλι, Παναγιώτου, Μεχία, Νίκας (86' Θεοχάρης), Κωστή (69' Κονέ), Μυτίδης (59' Μπιανκόνι), Πολέτο (59' Μαρίνος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: