20/04/2024
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 - 17:03

Τρίποντο στο 98' για την Ξάνθη!

Ο Καπνίδης έδωσε τη νίκη στους Θρακιώτες με 1-0 επί του Ιωνικού

Αγχώθηκε, άγγιξε δεύτερη σερί γκέλα, αλλά τελικά χαμογέλασε στο φινάλε... Η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού την Τετάρτη (20/1) στα Πηγάδια κι έκανε σεφτέ στα τρίποντα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, με το γκολ στο ματς της 2ης αγωνιστικής να έρχεται στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και με «χρυσή» αλλαγή τον Καπνίδη, που είχε μπει στο παιχνίδι στο 88'.

Μετά το Χ της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Λάρισας, λοιπόν, η ομάδα του Τόνι Πόποβιτς κέρδισε κι έφτασε τους 4 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να ήταν έτοιμοι να φύγουν αλώβητοι από άλλη μία δύσκολη έδρα ύστερα από το διπλό της 1ης «στροφής» επί του Εργοτέλη, ωστόσο λύγισαν λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 5' ο Σιατραβάνης σούταρε εντός περιοχής και μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος, ενώ στο 20' ο Έμπερτ σέντραρε από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά ο Θανάσης Παπάζογλου κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα σε μια σημαντική ευκαιρία για την Ξάνθη.

Οι Νικαιώτες απάντησαν στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με τον Τιεντσέ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 26' από εκτέλεση κόρνερ του Ρόλε ο Ομάρ έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37' ένα καλό σουτ του Τάτου ανησύχησε τον Αναγνωστόπουλο, για να προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες για αμφότερους τους αντιπάλους στα λεπτά των καθυστερήσεων.

Στο 45'+1, λοιπόν, ο Σιατραβάνης βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή του Ιωνικού, ωστόσο έκανε.. τσαφ μετά το γύρισμα του Τσαμούρη από αριστερά, για να απαντήσουν οι «κυανόλευκοι» στο 45'+4 με την μπάλα ύστερα από κεφαλιά του Μάναλη να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' ημίχρονο κύλησε αρκετή ώρα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, για να φτάσουμε στο 69' όταν ο Στάθης σέντραρε από δεξιά και ο αφύλακτος Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας από κοντά με κεφαλιά.

Για τον Ιωνικό ο Μάναλης έκανε την κεφαλιά στο 75' μετά τη σέντρα του Μουστάκη και ο Μπέντο μπλόκαρε, με το ματς να έδειχνε ότι θα έληγε χωρίς γκολ.

Ωστόσο, στο 90'+8 η Ξάνθη έφτασε στη σημαντική νίκη, με τον Κέβιν να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Καπνίδη με πλασέ να δίνει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς των ακριτών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιουματζίδης του Συνδέσμου Πέλλας με βοηθούς τον Σάββα του Συνδέσμου Σερρών και τον Δέλλιο του Συνδέσμου Πέλλας.

Κίτρινες: 33' Βέρκερ, 45' Στάθης - 54' Μάναλης, 85' Φουρλάνος.

ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Μπέντο, Στάθης, Τσαμούρης (77' Κέβιν), Τζούρμαν, Βέρκερ, Θυμιάνης, Δημούτσος, Έμπερτ, Σιατραβάνης (77' Μυστακίδης), Τάτος, Θ. Παπάζογλου (88' Καπνίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Ομάρ, Κύργιας, Φουρλάνος, Κόρμπος (7' λ. τρ. Τιεντσέ), Γκοτσούλιας, Μπρίτο (57' Ματσούκας), Ρόλε, Μάναλης (88' Σινγκ), Κάστρο.

Μοιραστείτε το: