25/04/2024

/
SUPERLEAGUE
09/07/2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
9
-
7
Εξέλιξη αγώνα
20:18

Ευχαριστούμε, που μείνατε στο a-sports.gr. Από τον Δημήτρη Δημητρίου, που ήταν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καλή συνέχεια.

20:15

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια.

20:12

Κούγιας: "Από τις χειρότερες διαιτητικές προσωπικότητες ο Δημητρόπουλος".

20:07

Κούγιας: "Δεν γνωρίζω κάτι για τον κ. Προύντζο... Μου δημιουργήθηκαν άσχημες σκέψεις γιατί ο γιος του εργαζόταν σε ένα σούπερ μάρκετ του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας του κ. Αρβανιτίδη. Με κατεύθυναν σε πολλά πράγματα ο Χατζηαποστόλου και Σάββα".

20:02

Κούγιας: "Ότι γινόταν από το 1996 γίνεται μέχρι τώρα στη διαιτησία... Ο Αλαφούζος έχει καταγγείλει τον Σαββίδη για θέματα διαιτησίας και ο Σαββίδης τον Μελισσανίδης. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μόνες ομάδες που ρίχνουν λεφτά. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν μπορούν... Οι αλλαγές στις καταθέσεις Αλαφούζου και Μελισσανίδης έγιναν γιατί δεν μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό. Ο κ. Σπανός ούτε μπορεί ούτε θέλει να στήσει ποτέ αγώνα και θέλω να το πω αυτό".

19:57

Ερώτηση δικηγόρων Ολυμπιακού αν γνωρίζει κάτι αν ο Μαρινάκης έκανε κάτι εναντίον σας; Κούγιας: "Όχι, αυτά που είπα στην πρώτη μου κατάθεση ήταν αυτά που μου είπαν από το περιβάλλον Πατέρα και Αλαφούζου. Μετά κατάλαβα τι γινόταν. Όσο για τον Σαρρή όταν τον γνώρισα η άποψη μου είναι ότι επρόκειτο για τζεντέλμαν, ο καλύτερος γιατρός της Χίου. Απλά με όσα γίνονταν νόμιζα ότι με κορόιδευαν και μάλιστα χάλασα και τη σχέση μου μαζί με όσα είχα πει...".

19:56

Κούγιας: "Καμία σχέση δεν είχε ποτέ ο Μαρινάκης με τον Θωμά Μητρόπουλο".

19:42

Κούγιας: "Όταν αντιλήφθηκα ότι με χρησιμοποιήσαν, προσπάθησα να έρθω μέσω τρίτων σε επαφή με τον Μαρινάκη για να μάθει την αλήθεια, ότι χρησιμοποιήθηκα. Δεν ασχολήθηκε μαζί μου, με μισούσε με όσα είχα πει. Οι σχέσεις μου με τον Μαρινάκη αποκαταστάθηκαν με τη μεταγραφή του Πλέγα. Τότε 2015 έσπασε ο πάγος. Πριν από λίγες ημέρες, μετά από 5 χρόνια με πήρε ο Αλαφούζος, μάλιστα έβαλε τον κ. Μπουτσικάρη να μου μιλήσει. Πήγα στο σπίτι του Αλαφούζου και μου είπε ότι ξέρεις είμαι φίλος με τον Βαγγέλη (Μαρινάκη). Μου λέει θα πτωχεύσει η Νόβα, πριν βρει λύση, θα σου βρω τηλεοπτικό συμβόλαιο μου λέει, λέω δεν μπορώ να φύγω από Νόβα, τώρα έχουν συμμαχία Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης".

19:36

Δημακόπουλος: "Είχατε λόγο να έχετε μίσος για τον Μαρινάκη", "ναι γιατί έτσι μου είχαν μεταφέρει", απαντά ο Κούγιας. Και συμπληρώνει: "Αυτά πίστευα τότε γιατί με είχαν παραπλανήσει. Είπα την αλήθεια με όσα γνώριζα το 2013, όμως βλέποντας τις κασέτες κατάλαβα ότι χρησιμοποιήθηκα... Έτσι για αυτό είπα την αλήθεια το 2015. Πλανήθηκα αρχικά".

19:34

Κούγιας: "Μοναδικός μάρτυρας για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος είναι ο Φύσσας. Τότε δούλευε για τον Παναθηναϊκό. Τώρα δεν λέει τα ίδια, άλλα τότε για Μαρινάκη, αλλά τώρα".

19:33

Κούγιας: "Για το Ολυμπιακός - Βέροια πήρε από το χέρι ο δικηγόρος της ΑΕΚ τους υπαλλήλους της ομάδας..."

19:24

Τώρα η πρόεδρος ρωτά για αν υπήρχε διαιτητικό όργιο στους συγκεκριμένους αγώνες, διαβάζει ο πρόεδρος: "Εργοτέλης - Καλλονή, Βέροια - Ολυμπιακός, ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, Αστέρας - Ολυμπιακός και Ολυμπιακός - Ατρόμητος. Απαντά ο Κούγιας: "Όχι δεν γνωρίζω". Και συνεχίζω: "Τον διαιτητή Ιωαννίδη δεν το γνωρίζω το παιδί. Για Δημητρόπουλο, είναι εγκληματίας διαιτητής. Σε Β' - Γ' Εθνική έχει κάνει όργια. Είναι πρόσωπο που δεν το εκτιμώ, έχω προκατάληψη. Ο Σπάθας ο καλύτερος διαιτητής της τελευταίας 20ετιας. Καταπληκτικός διαιτητής, πληρώνει τα του πατέρα του, που ήταν δυστυχώς υποκείμενο και ο πιο στενός συνεργάτης του Μητρόπουλου. Ο Αμπάρκιολης είναι επικίνδυνος. Του κάνεις ένα παράπονο ως ιδιοκτήτης και σου απαντά με ύφος. Κακός χαρακτήρας".

19:22

Κούγιας: "Τότε ήταν σκέψεις μου στην κατάθεση μου το 2015 τώρα είναι γνώση μου, ο Μαρινάκης δεν επηρεάζει τους πίνακες, δεν εμπλέκεται πουθενά".

19:19

Ερώτηση προέδρου πως επηρεάζει ένας πρόεδρος ομάδας τους διαιτητές, το κάνει ο Μαρινάκης; "Το κάνουν όλοι... Το κάνει η εγκληματική οργάνωση λένε ότι από πάνω τους είναι ο ισχυρός... Ψυχολογικά επηρεάζουν οι άνθρωποι της εγκληματικής τα ονόματα των ισχυρών...".

19:17

Κούγιας: "Δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης".

19:16

Κούγιας: "Μου είπαν οι Χατζηαποστόλου και Σάββας ότι τον Σαρρή ως πρόεδρο τον επέλεξε ο Μαρινάκης...".

19:15

Κούγιας: "Τον Δούρο τον πήρε η μπάλα γιατί υπήρχαν αδικίες κατά της Παναχαϊκής".

19:10

Πρόεδρος: "Είναι ελεγχόμενος ο διαιτητής Ιωαννίδης, τον αναφέρεται...", απαντά "δεν θυμάμαι". Ήταν συμπέρασμα μου τότε ότι αδικήθηκα και ότι με έστηναν.

19:09

Η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ρωτά διαρκώς τον Κούγια σχετικά με την κατάθεση του Κούγια το 2013.

19:06

Η πρόεδρος ρωτά τον Κούγια: "Συναντηθήκατε με Ιωαννίδη και Αγραφιώτη και σας είπε ο πρώτος ότι αν θέλεις να σωθεί η Παναχαϊκή να τα βρεις με τον Μαρινάκη", η απάντηση είναι "να μην αδικείται είπα, δεν θυμάμαι αλλά πράγματα.Kαι συμπληρώνει ο Κούγιας: "Ήμουν σε κόντρα με τον Μαρινάκη χωρίς να τον ξέρω, επειδή με είχε βάλει ο Πατέρας με ψέματα, αλλά αν λένε ότι ο Μαρινάκης έκανε κουμάντο, εκείνη τη χρονιά η Παναχαϊκή πήρε πρωτάθλημα... Άρα;"

19:02

Η πρόεδρος ρωτά γεγονότα από την κατάθεση του 2013... Ότι έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ για να ευνοηθεί η Παναχαϊκή, που τότε είχε αρκεί να αλλάξει και εκείνος την εικόνα του Μαρινάκη. "Ο Πιλάβιος ότι μου είπε ήταν ψέματα", απαντά στα όσα φέρεται να του έλεγε ο Πιλάβιος ότι ελέγχει τα πράγματα στην ΕΠΟ ο Μαρινάκης.

18:57

Κούγιας: "Όλα τα κάνει η ίδια ομάδα υπό τον Θωμά Μητρόπουλο... Αυτά που έλεγα για τον Κουρίδη ως εγκέφαλο το 2013 μου τα είπε ο Πατέρας. Ήταν ο Κουρίδης, Παπανικολάου, Παπακωνσταντίνου, Σταθόπουλος, Υφαντής ήταν η ηγετική ομάδα της ΕΠΟ, όχι κάτι άλλο...".

18:54

Κούγιας: "Το 2014-15 στη Β΄Εθνική παίζει Παναχαϊκή - ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης πήρε τηλέφωνο τον Σαρρή να βάλει τους διαιτητές, που ήθελε, δεν το δέχθηκε αυτό πρόεδρος της ΕΠΟ και τελικά το ματς αναβλήθηκε. Ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει ποτέ λεφτά στο ποδόσφαιρο, την πήρα τζάμπα όταν έπεσε στα τάρταρα. Μελισσανίδης και Αλαφούζος θέλουν να καταστρέψουν Μαρινάκη".

18:52

Κούγιας: "Οι τότε κατηγορούμενοι τα βρήκαν μεταξύ τους και έκαναν κόμμα. Πήγα στον κ. Ανδρεάδη να καταθέσω, φώναζα για να καταθέσω. Η κατάθεση μου από το 2015 είναι από τα πραγματικά. Από τότε που εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι εξυγιαντές έχουμε ξυλοδαρμούς...".

18:49

Κούγιας: "Ο Νταγιάκος μου είπε ας πρόσεχες τι λες για Πατέρα και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Λαΐνης με έκαναν μόνο εμένα κατηγορούμενο".

18:47

Κούγιας: "Τα εναντίον μου έγιναν πριν έρθει στο ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης. Τα πραγματικά περιστατικά και τις συναντήσεις μου, είναι αληθινές, τα άλλα ήταν συμπεράσματα και ήταν λάθος καθώς ο Πατέρας με χρησιμοποίησε και δεν μου έλεγε την αλήθεια...".

18:46

Πρόεδρος: "Αναφέρεται και πράγματα προσωπικά σας...".

18:40

Κούγιας: "Στη διαδικασία της έρευνας για το Κοριόπολις, ανακάλυψα ότι ο Πατέρας εκβίαζε Πιλάβιο. Και συμμετείχαν κι άλλοι μέσα... Κατάλαβα ότι χρησιμοποιήθηκα από τον Πατέρα στις αρχές του 2015. Και μάλιστα βρέθηκα κατηγορούμενος από τον Μπέο για κακουργηματικό υποκλοπή των κασετών, που μου είχε δώσει ο Πατέρας. Ο Πατέρας είχε στο περιβάλλον του τον Τσακογιάννη, που έλεγε να μου ρίξει πέντε σφαίρες στα πόδια. Έτσι τότε κατάλαβα τι έγινε και είπα την αλήθεια. Ότι έλεγα το 2013 ήταν ότι μου έλεγε ο Πατέρας, που με παρέσυρε...".

18:36

Κούγιας: "Πήγα και κατέθεσα στον κ. Κορέα τότε, τα ίδια πρόσωπα που έλεγχαν το ποδόσφαιρο το 1996, τα ίδια και τώρα... Εκείνο το χρονικό διάστημα ο Θωμαΐδης κάνει εκπομπές στον Σκάι και δεν έλεγε την αλήθεια. Ο Πατέρας έκανε δουλείες και εκβιασμούς για να ελέγχει το ποδόσφαιρο και ο Αλαφούζος ήταν μαζί του για να εκδικηθεί τον Μαρινάκη".

18:35

Κούγιας: "Ξεκίνησε το 2013 έφυγε από τον Σκάι ως μέτοχος ο Μαρινάκης και τότε άρχισε η προσπάθεια εξόντωσης του..."

18:32

Ο Κούγιας κάνει μια ιστορική αναδρομή στο 2012 και μιλά για τις κασέτες του Πατέρα και τα γνωστά για την υπόθεση Δαλούκα και Μπέου κλπ.

18:30

Πρόεδρος: "Αλλάξατε την κατάθεση σας, αλλά λέγατε το 2013, λέγατε εγκληματική οργάνωση με Παπακωνσταντίνου, Μπριάκο, Υφαντή...".

18:29

Κούγιας: "Αυτοί που κάνουν τους εξυγιαντές τώρα είναι από πάνω μας σαν νταβατζήδες. Μας πιέζουν για τα τηλεοπτικά και μας απειλούν τη ζωή μας".

18:28

Η πρόεδρος επιμένει: "Θέλουμε πραγματικά περιστατικά για 2014-2015 μόνο".

18:28

Ο Κούγιας καταθέτει κι άλλες φωτογραφίες από εκδηλώσεις με τον Μελισσανίδη και τον Θ. Μητρόπουλο και άλλους...

18:26

Η πρόεδρος λέει ξανά, "μιλήστε για τα πραγματικά περιστατικά... Το 2014 και το 2015 μας ενδιαφέρουν, εσείς πήγατε στο 2017. Εδώ δεν είστε δικηγόρος, είστε μάρτυρας. Καταθέστε για το 2014 και 2015, δεν κάνετε αγόρευση. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά...".

18:25

"Ένας Ζαμπούνης και άλλα ποινικά πρόσωπα με απειλούν για τη ζωή μου, στον τελικό Κυπέλλου το 2017". Τώρα δείχνει και μια ακόμα φωτογραφία...

18:22

"Όποιος πάει κόντρα σε αυτή την οργάνωση παθαίνει αυτά", λέει ο Κούγιας και καταθέτει φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό του πριν από 3 χρόνια στη Βουλιαγμένη. "Το ίδιο βράδυ που τότε έκανα δηλώσεις για το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δυο μεγάλα αυτοκίνητα σταμάτησαν και κατέβηκαν τρία άτομα και κρατούσαν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με κλοτσούσε. Επειδή είχα γίνει δικηγόρος και στα Παραπολιτικά".

18:21

Κούγιας και πρόεδρος διαφωνούν με τη δεύτερη να ζητά από

18:19

Κούγιας: "Παράνομο στο στοίχημα η κύρια ασχολία τους. Υπαρχηγός ο Γιάννης Παπαδόπουλος".

18:18

Κούγιας: "Επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας είναι ο Θωμάς Μητρόπουλος και βασικό συνεργάτη τον Γιάννη Παπαδόπουλος, άμεσος συνεργάτης του Μελισσανίδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ".

18:17

Πρόεδρος: "Στην υπόθεση μας, όχι σε άλλα θέματα και περιόδους".

18:17

Κούγιας: "Είμαι από το 1982 στο ποδόσφαιρο και είναι η ίδια εγκληματική ομάδα από το 1996".

18:13

"Έχετε κάνει δύο καταθέσεις, είμαι το 2013 και μία το 2015 και υπάρχει μια μεταβολή. Θέλουμε τα πραγματικά περιστατικά", λέει η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Λουίζα Ιωαννίδου.

18:13

Τώρα ξεκινά η κατάθεση Κούγια...

18:08

Υπήρξε μικρή καθυστέρηση για να είναι έτοιμος ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε ξεχάσει κάποιες φωτογραφίες.

18:01

Καλησπέρα σας από το a-sports.gr, είμαι ο Δημήτρης Δημητρίου και μαζί θα δούμε την διαδικασία από την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

01:01

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18.00 της Πέμπτης (9/7).