26/04/2024

/
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
11/04/2018
Β' ΜΕΡΟΣ
-
ΕΦΕΣΗ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
12
-
4
Εξέλιξη αγώνα
01:49

Ευχαριστούμε, που μείνατε μαζί με το a-sports.gr μέχρι τέτοια ώρα, αλλά όπως καταλάβατε και στο α' μέρος και στο β' μέρος του LIVE της εκδίκασης, άξιζε τον κόπο.

01:46

Κάπου εδώ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- η ακροαματική διαδικασία από τα γραφεία της ΕΠΟ για την έφεση του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ στη Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε. Και φτάσαμε στις 2 παρά τα ξημερώματα αισίως!

01:45

Προθεσμία για υπομνήματα στις δύο ομάδες μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 14.00. Κοινώς, απόφαση από Τρίτη 17/4/2018 και μετά...

01:44

Παίρνει θέση υπέρ του ΠΑΟΚ ο Σκουτέρης! "Άλλο τον ρωτήσατε, άλλο απαντήσατε", λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων στον Δημάτο και στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ. Απίστευτα πράγματα!

01:38

Είναι εμφανές πλέον προσπαθούν να... παγιδέψουν τον Δημάτο κάνοντας συνεχόμενες και περίπου ίδιες ερωτήσεις για να πατήσουν πάνω σε κάποια διαφοροποίηση. Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΑΕΚ, πάντως, μένει σταθερός: "Ο Κομίνης από τα αποδυτήρια του βγήκε 1-2 λεπτά, εκεί ήταν πολλοί παράγοντες. Δεν έχω ακούσει σφύριγμα εγώ. Το μόνο που έχει ακουστεί ότι έχει σφυρίξει. Τον ρώτησα αν έχει σφυρίξει, μου είπε ότι ψάχνουν τον κύριο Λυσσάνδρου".

01:35

Τώρα ο Δημάτος δέχεται ερώτηση από την πλευρά των δικηγόρων του ΠΑΟΚ αν οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν μαζί στα αποδυτήρια. Και απανυά: "Δεν πήγαν μαζί οι παίκτες των δύο ομάδων μαζί στα αποδυτήρια. Πρώτα ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν τους παρεμπόδισε κανείς".

01:34

Δημάτος απαντά σε νέο ερώτημα του Γκαγκάτση αν ειδοποιήθηκαν από ρέφερι: "Μου είπε ο κ. Κομίνης ότι σφύριξε για να πάνε στα αποδυτήρια ο κ. Γκαγκάτσης και ο κ. Λυσάνδρου".

01:33

Συνεχίζει ο Δημάτος: "Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί ποτέ".

01:29

Παρέμβαση Γκαγκάτσης, ο οποίος ρωτάει για την θέση της ΑΕΚ που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα (σε σχέση ότι δεν ανησυχεί η Ένωση για το βίντεο που θέλει να δει η Εφέσεων ο ΠΑΟΚ)...
Σκουτέρης: "Είναι αναρτημένη στα site για να θεωρηθεί επίσημη;", "όχι", απαντά ο ίδιος ο Γκαγκάτσης!
Άρα πάλι για τις εντυπώσεις και αυτή η κίνηση από πλευράς "ασπρόμαυρων"...

01:28

Ερώτηση Ρίζου: "Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση;".
Απάντηση Δημάτου: "Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ούτε ο Τσιντώντας, ούτε ο Τζανετόπουλος, ούτε ο Μάνταλος, που τους ανέφερε ο ΠΑΟΚ, αγωνίζονταν στο ματς".

01:25

Ρωτά τώρα ο Λυσσάνδρου: "Έχετε δει τους τέσσερις διαιτητές να είναι έξω από τα αποδυτήριά τους;".
Απάντηση Δημάτου: "Όχι, ποτέ...".

01:25

Και συνεχίσει ο Δημάτος: "Γύρω στις 11 τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά και μετά από 10 λεπτά μάθαμε ότι ο αγώνας θα διακοπεί. Εγώ σφύριγμα δεν έχω ακούσει. Τον ρωτήσαμε αν σφυριξε και μας είπε ότι ψάχνει τον κύριο Λυσσάνδρου. Δεν μας είπε ποτέ ότι σφύριξε".

01:24

Ερώτηση Σκουτέρη: "7-8 αστυνομικοί σε έναν χώρο που δεν υπάρχει ανάγκη, τι έκαναν;".
- "Δεν το γνωρίζω", η απάντηση του Δημάτου.

01:22

Δημάτος: "Είδα τον αγώνα από τη σουίτα και μετά κατεβήκαμε στα αποδυτήρια πριν γίνει διακοπή.
Οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στα αποδυτήρια τους όπου έμειναν κλεισμένοι τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ο πρώτος που βγήκε από όσους έπαιξαν ήταν ο Λαμπρόπουλος. Μετά έγιναν οι διαβουλεύσεις.
Μετά τις 10.30 μπήκε στα αποδυτήρια μία διμοιρία των ΜΑΤ για προστασία, 7-8 ήταν σίγουρα. Φαίνεται στο βίντεο".

01:21

Ξεκίνησε ο μάρτυρας της Ένωσης...

01:20

Ολοκλήρωσε ο Π. Κωνσταντινίδης και πλέον απομένει ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.

01:19

Η Ρίζου με τη σειρά της ρωτά τον Κωνσταντινίδη: "Έχετε δει ποτέ όπλο στον αγωνιστικό χώρο;" και εκείνος απαντά: "Εχω δει πολύ χειρότερα. Όχι, όπλο δεν έχω δει".

01:16

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα σε Λυσσάνδρου, που αντιδρά και σε Γκαγκάτση (φυσικά επέστρεψε...), αλλά και τον Σκουτέρη, που φωνάζει για να επιβληθεί στους διάδικους...

01:13

Συνεχίζει την... αφήγηση του ο Κωνσταντινίδης εν μέσω ερωτήσεων από τον Λυσσάνδρου: "Θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε πολύ καλά το υλικό που έχετε γιατί δεν μπορεί να εννοηθεί ότι θα στερηθεί μία ομάδα ένα πρωτάθλημα, επειδή πρέπει να βγάλουμε τους παίκτες της ΑΕΚ ότι είχαν τρομοκρατηθεί.
Ο κύριος Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια, το έκανα, του είπα να σφυρίξει, δεν θα πήγαινα να ειδοποιήσω εγώ τους παίκτες της ΑΕΚ. Αυτό και έκανε ο κύριος Κομίνης.
Ο Κομίνης με απομάκρυνε στο 15ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο και ήμουν στα αποδυτήρια. Ήμουν σε όλη τη διάρκεια της έντασης μέσα στα αποδυτήρια. Υπήρχαν μη διαπιστευμένα πρόσωπα στα αποδυτήρια και από τις δύο ομάδες. Εμφανίστηκε και ο Γιώργος Σαββίδης.
Νομίζω ότι ήταν συνοδευόμενος, ναι. Δεν γνωρίζω ποιοί τον συνόδευαν. Μπορεί να ήταν πρόσωπα που δουλεύουν στην ΠΑΕ. Δεν υπήρξε είσοδος των ΜΑΤ μόνο αστυνομικοί που ήταν μέσα. Ο Κονέ, ο Τσιντώτας ήταν και αυτοί έξω από τα αποδυτήρια του διαιτητή".

01:10

Αξίζει τον κόπο και το ξενύχτι, όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι αναγνώστες...

01:09

Και ξαφνικά μας πηγαίνει στο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα των "πράσινων" λέγοντας: "Συμμετείχα στον αγώνα της Ριζούπολης. Αυτό ναι, σημαίνει τρομοκρατία..."!

01:08

Και ο Π. Κωνσταντινίδης το... τερματίζει ισχυριζόμενος ότι τα όσα επικαλείται αποδεικνύονται από τα νοήματα στο... βουβό βίντεο! Απολαύστε: "Ενημέρωσα τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγαίνουν. Μετά είδαμε τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Δημητριάδη να λένε στον Κομίνη, θα το δείτε από τα νοήματα, ότι δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν".

01:07

Και συνεχίζει ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ: "Περίπου στις 22.00, 22.15 πολλοί κοίταγαν τα κινητά τους. Είμαι σχεδόν βέβαια ότι τότε ήρθε η φωτογραφία του Σαββίδη, η ζωή στα αποδυτήρια συνεχίστηκε χωρίς αλλαγή.
Ηρθε ο Γκαγκάτσης και με ενημέρωσε ότι στα επόμενα πέντε λεπτά θα βγούμε να παίξουμε.
Ο Λυσσάνδρου είπε στον Κομίνη ότι αν μετρήσει το γκολ, θα συζητήσει με παράγοντες για να δει αν θα κατέβουν να παίξουν.
Τη στιγμή που μου είπε ο Κομίνης ότι πρέπει να βγούμε, του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν οι παίκτες και των δύο ομάδων".

01:02

Κωνσταντινίδης: "Οι παίκτες της ΑΕΚ περπατούσαν χαλαρά, πολλοί δεν μπήκαν καν στα αποδυτήρια. Από τις 9.30 μέχρι τις 10.10 και κάτι υπήρχαν παίκτες που συζήταγαν μεταξύ τους για το γκολ και κάπου εκεί περιορίζονταν η κουβέντα.
Ο Σιμόες ήταν έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών για 20 λεπτά και συζήταγε με μένα και με άλλους παράγοντες. Ο Τσιτώντας μίλαγε με τον Μαλεζά για πάνω από 20 λεπτά.
Το κλίμα μεταξύ των ομάδων ήταν τόσο καλό και δεν υπήρχε θέμα φόβου".

01:01

Ξεκίνησε ο Παντελής Κωνσταντινίδης ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ... Είμαστε ήδη τρία λεπτά πριν από τη 1 τα ξημερώματα!

01:01

Άρχισε εκ νέου η ακροαματική διαδικασία. Το ρολόι δείχνει 00.55!

01:01

Θα περάσουμε σίγουρα τη 1.00 εύκολα και όποιος αντέξει!

01:01

Μαυρομμάτης: "Μπορούμε κύριε πρόεδρε να δούμε τα 10 δευτερόλεπτα που σφυρίζει ο Κομίνης".
Σκουτέρης: "Επιφυλασσόμαστε για να τη δουμε"

01:01

Μικρή διακοπή στη διαδικασία, η ώρα είναι 00.38 της Πέμπτης 12/4/2018 και έπεται συνέχεια, αφού θα εξετασθούν οι δύο μάρτυρες. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης από πλευράς ΠΑΟΚ και ο Ανδρέας Δημάτος από την ΑΕΚ!

01:01

Ο επίλογος του Λυσσάνδρου: "Τι θα γινόταν αν αντιδρούσε ο Δημητριάδης. Ή για το βίντεο που δείχνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης πάει να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών και της παραμονής εκεί του Γιώργου Σαββίδη;
"Χωρίς ρητή, άμεση εντολή διαιτητή δεν υπάρχει άρνηση. Ουδέποτε έδωσε εντολή να βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
"Το CAS έχει κρίνει παρόμοια υπόθεση. Το πότε οδηγούμαστε σε μια επανάληψη αγώνα. Υπάρχει νομολογία ότι πρέπει ο διαιτητής να πάει στους παίκτες και να τους πει βγείτε έξω. Θα σας προσκομίσω την απόφαση ολόκληρη. Η ρητή εντολή του διαιτητή να βγούμε έξω δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό μέσο. Το έχει βεβαιώσει ο Κομίνης τέσσερις φορές. Τα όσα έγιναν ήταν ο λόγος διακοπής του πρωταθλήματος, ήταν ο λόγος της απειλής του Grexit, ήταν ο λόγος της διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA".

01:01

Και μια αποστομωτική ατάκα από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τα απίθανα που ειπώθηκαν από τους συνήγορους του ΠΑΟΚ: "Ακούσαμε για σφύριγμα του κυρίου Κομίνη, εντυπωσιακό αφού το βίντεο δεν έχει ήχο."

01:01

Λυσσάνδρου: "Σε κάποιο σημείο της έφεσης αναφέρεται ότι ο Σαββίδης ήταν αγανακτισμένος. Σε δήλωση που έγινε ελάχιστες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και λίγο μετά την απόφαση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πουθενά αγανάκτηση.
Λόγος διακοπής άμεσα και βίαια του πρωταθλήματος, φαντάζομαι ότι αποτελεί και λόγο διακοπής του αγώνα.
Έχουμε μιλήσει πολύ για το φύλλο αγώνα όχι για την έκθεση του παρατηρητή που αναφέρει ότι ο διαιτητής αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα για τα γεγονότα που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν συμφέρει κανέναν η έκθεση γι' αυτό δεν έχει σχολιαστεί".

01:01

00.18: Ξεκινά την αγόρευση του ο αντιπρόεδρος (και επίσης δικηγόρος) της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου...

01:01

Φωνάζουν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ για την τελευταία ατάκα της Ρίζου...

01:01

Η Ρίζου δυναμώνει λίγο πριν το κλείσιμο της τοποθέτησης της λέγοντας: "Μόνο που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά η ΑΕΚ να θεωρηθεί υπαίτια, σημαίνει ότι δεν μετάνιωσε για το κακό που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κερδίσει την έφεση, σας διαβεβαιώ ότι όποιος παίζει με τον ΠΑΟΚ θα φροντίζει να χάνει!".

01:01

Συνεχίζει την αγόρευση της η Ελευθερία Ρίζου από πλευρά ςτων νομικών της ΑΕΚ: "Οι άνθρωποι που συνόδευσαν τον Σαββίδη, έφεραν και αυτοί τα όπλα τους. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και θα μας οδηγήσουν σε άσχημες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κατέλυσαν κάθε έννοια ευταξίας, ειρήνης και ασφάλειας στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες μας ένιωσαν φόβο και είδαν τους αστυνόμους να μην συλλαμβάνουν τον οπλοφόρο Σαββίδη.
Το αθλητικό πνεύμα έφυγε εκείνο το βράδυ από την Τούμπα και δεν επέστρεψε ποτέ εκείνο το βράδυ".

01:01

00.04: Μπήκαμε στην Πέμπτη 12 Απριλίου πλέον! Απίστευτα πράγματα στην εποχή της... ψευτο-εξυγίνασης της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

01:01

Και πάλι εδώ! Διαβάστε το β' μέρος της εκδίκασης για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ! Ξεπεράσαμε τα μεσάνυχτα...