29/03/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τρίτη 26 Απριλίου 2011 - 17:20

Αναδημοσίευση από το "ΦΩΣ" της ετήσιας ανάλυσης της απόδοσης των παικτών του Απόλλωνα

Μετά από παράκληση αρκετών αναγνωστών της στήλης του Απόλλωνα "Και με... χιόνια και με... κρύα Ελαφρά Ταξιαρχία" στο "ΦΩΣ", οι οποίοι λόγω των ημερών του Πάσχα είχαν εκδράμει σε διάφορα σημεία της περιφέρειας και δεν κατάφεραν να προμηθευτούν την εφημερίδα (φύλλο Μ. Σαββάτου 23 Απριλίου 2011), το apollon1891.gr αναδημοσιεύει την ετήσια ανάλυση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών της εκ Σμύρνης ιστορικής ομάδας με βάση την αξιολόγησή τους κάθε αγωνιστική στο ειδικό ένθετο της στήλης "απ' την καλή και την ανάποδη με φόντο κυανόλευκο". Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: 

 

Η «ακτινογραφία» της σεζόν 2009-10 για τον Απόλλωνα

Μια χαμένη χρονιά, όπως ήρθαν τα πράγματα, ήταν η σεζόν 2010-11 για τον Απόλλωνα από κάθε άποψη… Ο στόχος της εισόδου στην τριάδα για να διεκδικηθεί η άνοδος στη Β’ Εθνική μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ (συμμετέχουν ο δεύτερος και ο τρίτος από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής) δεν επετεύχθη. Αποτυχία που αναγνωρίστηκε τελικά απ’ όλους εκ των αποφάσεων που λήφθηκαν πριν καν ολοκληρωθεί η περίοδος. Μοιραία, λοιπόν, ο Απόλλων θα επανεξετασθεί τη νέα περίοδο (και δεν θα υπάρχει πια ούτε η δικαιολογία του «πρωτάρη») στο «μάθημα ανόδου», το οποίο αποτελεί εξαρχής μονόδρομο. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δείχνει πως κατάλαβε τα λάθη της και ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για το άλμα μέσα από ριζικές αλλαγές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και όλα αυτά για τους «κυανόλευκους» που θα έχουν και πάλι ως ισχυρό οικονομικό παρονομαστή τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Σταμάτη Βελλή, αλλά νέο προπονητή τον καταξιωμένο Στάθη Σταθόπουλο, δίνοντας καινούργιο ρόλο (ως διοικητικού παράγοντα) στον τυπικά έως και τις 30 Απριλίου κόουτς Νίκο Καρούλια…
Σήμερα, η στήλη, όπως κάθε χρόνο, περνά από «ακτινογραφία» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (το ματς της 30ής αγωνιστικής κόντρα στην Αγία Παρασκευή ο Απόλλων θα το πάρει στα «χαρτιά» κατακτώντας την 6η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, στη χειρότερη περίπτωση με ισοβαθμία με την Κόρινθο) μέσα από την αναλυτική παρουσίαση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών.

 

altΘανάσης ΚΟΗΣ: Πρώτος και σταθερή αξία
Με εντυπωσιακό φίνις έκλεισε ο Θανάσης Κόης μια δύσκολη σεζόν (από κάθε άποψη). Βρέθηκε για αρκετές αγωνιστικές στον πάγκο, αλλά απέδειξε μέσα στο τερέν πως όχι απλώς αντέχει ακόμα (παρά το ότι σε τρεις μήνες κλείνει τα 38) ως σταθερή αξία κάτω από τα γκολπόστ, αλλά πως είναι και ο καλύτερος όλων! Η εμπειρία του και η αθλητική ζωή (παράδειγμα για τους νεότερους) τον έφεραν στην κορυφή ως πολυτιμότερο «κυανόλευκο» της σεζόν 2010-11. Συνολικά υπερασπίστηκε την εστία του Απόλλωνα σε 13 ματς, έκανε μια αρκετά καλή χρονιά με υψηλά στάνταρ εμφανίσεων και με Μ.Ο. απόδοσης 6,96 με βάση τις βαθμολογίες κατατάσσεται πιο ψηλά από οποιονδήποτε άλλον!

 

Δημήτρης ΒΕΡΜΠΗΣ: Ο μίστερ γκολ
Αντίπαλα δίχτυα και Δημήτρης Βέρμπης πάνε πακέτο! Πρώτος σκόρερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» (για μεγάλο διάστημα βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας και ολόκληρου του 1ου ομίλου). Ο 26χρονος επιθετικός πραγματοποίησε αρκετά καλή σεζόν, η οποία θα ήταν ασφαλώς καλύτερη και πιο παραγωγική αν είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής… Αποτελεί μακράν τον πλέον ολοκληρωμένο παίκτη του Απόλλωνα αυτή τη στιγμή και αυτό φάνηκε αρκετές φορές, αφού, εκτός από τα 11 τέρματα, βοήθησε ποικιλοτρόπως στους αγώνες. Συνολικά μέτρησε 25 συμμετοχές (εκ των οποίων σε οκτώ μπήκε στο β’ ημίχρονο ως αλλαγή) και κατέγραψε το δεύτερο καλύτερο Μ.Ο. απόδοσης με 6,50. Τέλος, ήταν ο ένας από τους δύο «κυανόλευκους» που κατάφερε να εισπράξει ένα ατόφιο «δεκάρι» σε βαθμολογία αγώνα.

 

Ηλίας ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ: Ξέρει μπάλα
Ήρθε στη Ριζούπολη στο φινάλε των μεταγραφών του Ιανουαρίου από τον Θρασύβουλο και έδειξε αμέσως την αξία του, καθώς βοήθησε την ομάδα. Ο Ηλίας Τσιλιγκίρης έχει προοπτικές (είναι στα 23) για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα -ειδικά αν βελτιώσει ορισμένες αδυναμίες του σε μαρκαρίσματα και σε ομαδικότητα- και πραγματοποίησε μια αδιαμφισβήτητα καλή σεζόν. Συνολικά έπαιξε σε 11 ματς (στο ένα μπήκε ως αλλαγή) και είχε τον τρίτο καλύτερο Μ.Ο. απόδοσης με 6,41.

 

Σάκης ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Θετικός, αλλά με προβλήματα…
Αρχικά εντυπωσίασε και αρκετοί πίστεψαν πως ο Απόλλων βρήκε τερματοφύλακα για πολλά χρόνια (20 ετών γαρ), αλλά στην πορεία δεν είχε ανάλογη συνέχεια… Φάνηκε πως είναι ή του ύψους ή του βάθους και αυτό είναι σαφές μειονέκτημα για έναν πορτιέρο (θέση που απαιτεί σταθερότητα περισσότερο από κάθε άλλη). Παρά τα προβλήματα, όμως, είχε γενικά μια θετική εικόνα. Μοιράστηκε τα ματς με τον Κόη κάτω από τα δοκάρια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και τελικά τον ξεπέρασε κατά ένα (έφτασε δηλαδή τα 14 συνολικά), καθώς αγωνίστηκε στο ύστατο της χρονιάς με τον ΠΑΟ Ρουφ. Ο Σάκης Κατσούλης κατέγραψε Μ.Ο απόδοσης 5,54.

 

Δημήτρης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Βελτιωμένος
Ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε ως «μικρός» (γεννημένος το 1989)… Σε σύγκριση με την περσινή κακή παρουσία του (ειδικά το δεύτερο μισό) ήταν εμφανώς βελτιωμένος. Πιο σοβαρός και σταθερός, περιόρισε σημαντικά το άσκοπο τρέξιμο βάζοντας περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του. Διόρθωσε τις πάσες του, αλλά προς το τέλος της περιόδου κάπου κουράστηκε και μάλλον αδικείται από τον Μ.Ο. της απόδοσής του που ήταν στο μέτριο 5,42, αφού «άγγιξε» στο να χαρακτηριστεί η σεζόν θετική για αυτόν. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου αγωνίστηκε συνολικά σε 25 ματς (σε όλα ξεκίνησε βασικός).

 

Παναγιώτης ΒΛΑΧΟΣ: Με δυνατότητες

Ήταν μακράν ο πιο αξιόλογος από τους δανεικούς… Βοήθησε ως ακραίος μπακ (στη δεξιά πτέρυγα) όσο κανείς άλλος σε αυτή τη θέση, αλλά θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα γιατί έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες… Άργησε, ωστόσο, να ανεβάσει στροφές και έτσι ο συνολικός Μ.Ο. απόδοσής του δεν ξεπέρασε το 5,40, που είναι μεν μέτριο, αλλά πολύ κοντά στα κριτήρια της θετικής χρονιάς. Ο 21χρονος Παναγιώτης Βλάχος, μάλιστα, ήταν ο δεύτερος που πήρε ατόφιο «10» σε βαθμολογία αγώνα! Αγωνίστηκε συνολικά σε 21 ματς (ξεκίνησε σε όλα βασικός) και πέτυχε 1 γκολ.

 

Παναγιώτης ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Κατώτερος των προσδοκιών
Διέψευσε όσους πίστευαν (με γνώμονα την απόδοσή του μία σεζόν νωρίτερα στην Αγία Παρασκευή) πως θα κάνει τη διαφορά στα χαφ του Απόλλωνα… Αν και δυνατός (ειδικά στο κεφάλι), εμφανίστηκε γενικά κατώτερος των προσδοκιών μην καταφέρνοντας να ξεπεράσει τη μετριότητα. Κάτι που αποδεικνύει και ο Μ.Ο. της απόδοσής του στο 5,25. Ο Παναγιώτης Μπούμπας μέτρησε συνολικά 16 συμμετοχές (σε δύο εξ αυτών μπήκε ως αλλαγή).

 

Μιχάλης ΚΥΡΓΙΑΣ: Μακριά από τον καλό εαυτό του
Προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (πέρσι ήταν ο καλύτερος «μικρός» του Απόλλωνα), αλλά φέτος κινήθηκε, με λίγες εξαιρέσεις, σε ρηχά νερά με βάση το ταλέντο του και τις δυνατότητές του ως κεντρικού αμυντικού. Ο Μιχάλης Κύργιας (γεννημένος το 1989 - θα παίζει πια ως μεγάλος) βρέθηκε μακριά από τον καλό εαυτό του και έτσι ο μέτριος Μ.Ο. απόδοσης με 5,12 κρίνεται φυσιολογικό αποτέλεσμα. Συνολικά έπαιξε σε 25 ματς (σε όλα ξεκίνησε βασικός, πλην ενός).

 

altΔημήτρης ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΣ: Με καλές και κακές στιγμές
Αν οι αγώνες κρατούσαν μισή ώρα, θα ήταν σίγουρα μέσα στην κορυφαία τριάδα απόδοσης… Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του 28χρονου μέσου (προσωπικά τον θεωρώ ικανό μπαλαδόρο) ήταν ο χρόνος. Ο Δημήτρης Καραδέμητρος είχε σκαμπανεβάσματα στην παρουσία του καταγράφοντας και καλές αλλά και κακές στιγμές (για την ακρίβεια, πολύ καλές και πολύ κακές - ήταν των άκρων). Μοιραία, λοιπόν, η… μπίλια και στον Μ.Ο. της απόδοσής του κάθισε στη μέση (κοινώς στη μετριότητα) με αξιολόγηση στο 5,10. Συνολικά μέτρησε 25 συμμετοχές (εκ των οποίων σε επτά μπήκε ως αλλαγή) και σκόραρε 2 φορές.

 

Μιχαλης ΣΤΡΟΜΠΟΥΛΟΣ: Τόσο μπορεί
Σταθερός στο μέτριο… Φιλότιμος, αλλά με συγκεκριμένες δυνατότητες. Έπαιξε όσο μπορούσε είτε ως ακραίος είτε στο κέντρο. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως δεν προσπάθησε, αλλά έως εκεί. Μοιραία και φυσιολογικά ο Μ.Ο. της απόδοσης του 30χρονου Μιχάλη Στρόμπουλου ήταν στο 5,09. Αγωνίστηκε συνολικά σε 22 ματς (στα έξι μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο) και κατάφερε να χριστεί μία φορά σκόρερ.

 

Φώτης ΣΟΥΛΕΛΕΣ: Πεσμένος…
Έφυγε όπως έφυγε το καλοκαίρι και επέστρεψε στη Ριζούπολη με… αγώνα στο φινάλε των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Ήταν εμφανώς πεσμένος (ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στο Ρουφ) σε σύγκριση με την περσινή εικόνα του στην τελευταία περίοδό του ως «μικρός» (γεννημένος το 1990). Ασφαλώς και έχει δυνατότητες, αλλά, αν θέλει να προχωρήσει, πρέπει να δουλέψει (έχασε την εκρηκτικότητα που τον χαρακτήριζε ως ακραίο επιθετικό). Έτσι, ο Μ.Ο. της απόδοσης του Φώτη Σουλελέ ήταν στα όρια της μετριότητας με αξιολόγηση στο 5,08. Συνολικά έπαιξε σε 13 ματς (σε τέσσερα μπήκε ως αλλαγή) και πέτυχε ένα γκολ.

 

Σταμάτης ΣΥΡΙΓΟΣ: Στο τέλος τα θαλάσσωσε
Έδειξε πόσο λάθος ήταν η επιλογή των ιθυνόντων να στηριχθούν μόνο πάνω του θεωρώντας τον ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας του Απόλλωνα (εννοούμε χωρίς να προνοηθεί να υπάρχει κάποιο και άλλο αξιόπιστο - έμπειρο «μπακ απ» στη θέση του). Γενικά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα (έχοντας και κάποια καλά ματς), αλλά στις κρίσιμες στιγμές και αγώνες του δεύτερου γύρου κυριολεκτικά κρέμασε την ομάδα και τα θαλάσσωσε. Έτσι, στο τελικό ισοζύγιο ο 37χρονος Σταμάτης Συρίγος έκανε κακή σεζόν και είναι ο μόνος «κυανόλευκος» που ήδη από τώρα γνωρίζει πως δεν έχει μέλλον στη Ριζούπολη μόλις ολοκληρωθούν οι προπονήσεις… Ο δε Μ.Ο. της απόδοσής του περιορίστηκε στο 4,90. Συνολικά αγωνίστηκε σε 21 ματς (σε όλα βασικός), πέτυχε ένα γκολ και ήταν ο «πρωταθλητής» των τιμωριών σε κάρτες.

 

Αυγερινός ΚΑΤΡΑΝΑΣ: Χρειάζεται στήριγμα
Είναι κεντρικός αμυντικός και όχι ακραίος μπακ… Δεν κατέγραψε ούτε καν μέτρια σεζόν, κυρίως γιατί χρησιμοποιήθηκε σε λάθος θέση (αφού ως στόπερ τα πήγε ασφαλώς καλύτερα). Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και θα χρειαστεί στήριγμα δίπλα του αν μείνει στα μετόπισθεν των «κυανόλευκων». Ο 23χρονος Αυγερινός Κατράνας είχε χαμηλό Μ.Ο. απόδοσης με αξιολόγηση στο 4,72, παρά τις βελτιωμένες εμφανίσεις του προς το τέλος του πρωταθλήματος. Συνολικά έπαιξε σε 16 αγώνες (ξεκίνησε σε όλους πλην ενός) και σκόραρε σε έναν.

 

Δημήτρης ΜΠΟΥΚΑΣ: Φιλότιμος, αλλά…
Ο Απόλλων είχε σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής του… Ο Δημήτρης Μπούκας, αν και η συνολική εικόνα του ήταν κακή, μάλλον αδικείται, από την άποψη πως ήταν φιλότιμος και ο λιγότερο κακός σε αυτή τη θέση απ’ όσους άλλους χρησιμοποιήθηκαν. Παρά ταύτα ο Μ.Ο. της απόδοσής του με αξιολόγηση στο 4,58 δεν αφήνει πολλά περιθώρια… Αγωνίστηκε σε 13 ματς (στα 12 ξεκίνησε βασικός).

 

Τρύφωνας ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΛΗΣ: Λίγα πράγματα
Την πρώτη φορά που έπαιξε στο πρωτάθλημα (είναι γεγονός πως άργησε να χρησιμοποιηθεί, αφού ήταν η 11η αγωνιστική) έκανε και το καλύτερο παιχνίδι του. Αυτό ήταν όμως… Πέρα από ταχύτητα (που την έχει), λίγα πράγματα είτε ως αριστερό μπακ είτε στην ίδια πλευρά ως χαφ. Μοιραία ο Μ.Ο. απόδοσής του ήταν χαμηλός στο 4,33. Συνολικά χρησιμοποιήθηκε σε 15 αγώνες (δηλαδή πήρε πολλές ευκαιρίες, αφού βασικός ξεκίνησε στα 13).

 

Γιάννης ΜΑΡΙΝΟΥ: Τον σώζει πως είναι «μικρός»
Ήρθε στον Απόλλωνα το χειμώνα του 2010 και έδειξε θετικά στοιχεία. Φέτος, όμως, δεν τα πήγε καλά όταν του δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες αρχικά. Εν συνεχεία τού ζητήθηκε να φύγει (δεν έφυγε), παραγκωνίστηκε, τραυματίστηκε και αυτή η μίξη τού έδωσε την εικόνα μιας κακής χρονιάς. Ο μέσος Γιάννης Μαρίνου είναι 19 χρόνων και αυτό είναι που τον σώζει ώστε ο Σταθόπουλος να ασχοληθεί μαζί του… Συνολικά έπαιξε σε 8 αγώνες (ξεκίνησε βασικός στα τρία) και ο Μ.Ο. της απόδοσής του ήταν 4,31.

 

Κώστας ΡΟΥΣΣΗΣ: Δεν έπεισε
Ήταν πέρσι ο αρχισκόρερ όλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος (κοντά στα 35 γκολ) και αυτό ήταν η βασική αιτία της μεταγραφής του το καλοκαίρι στον Απόλλωνα της Γ’ Εθνικής. Φέτος όμως δεν έπεισε, παρά τα αρχικά θετικά μηνύματα που έδωσε… Ενδεχομένως να μην πήρε και τις ευκαιρίες, αλλά η σεζόν του ήταν κακή με Μ.Ο. απόδοσης 4,29. Συνολικά ο 29χρονος επιθετικός Κώστας Ρούσσης αγωνίστηκε σε 14 ματς (βασικός ξεκίνησε μόλις σε πέντε) και βρήκε δίχτυα δύο φορές.

 

Αλέξανδρος ΣΟΥΦΛΑΣ: Δεν βοήθησε
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που είχε ο ίδιος δημιουργήσει στο αρχικό του εξάμηνο (την προπέρσινη περίοδο)… Κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του μετρίου και μοιραία ο Μ.Ο. της απόδοσής του ήταν 4,18. Συνολικά ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Σούφλας μέτρησε 12 συμμετοχές (στα μισά ματς μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο) και κατάφερε να χριστεί σκόρερ στο τελευταίο ματς κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ.

 

Γιάννης ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ: Αρνητικός
Ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα τη σεζόν, τον Δεκέμβριο του έγινε πρόταση να φύγει (τελικά έμεινε, αφού δέχθηκε μείωση των αποδοχών του στο δεύτερο μισό της σεζόν)… Ακολούθως έμεινε εκτός και στο τελείωμα πήγε να διασώσει κάπως την παρουσία του, αλλά χωρίς τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο μέσος Γιάννης Αρχοντούλης (βαδίζει στα 32 του) ήταν αρνητικός, όπως αποδεικνύει και ο Μ.Ο. της αξιολόγησής του με 3,81. Συνολικά αγωνίστηκε σε 13 ματς (στα τέσσερα μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο).

 

altΓιάννης ΛΑΖΑΝΑΣ: Απογοητευτικά αγνώριστος
Η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν 2010-11 έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Γιάννης Λαζανάς (με βάση την εμπειρία του και το παρελθόν του). Με δύο λέξεις: Καμία σχέση. Ήταν αρνητικά αγνώριστος και, με εξαίρεση τέσσερα μετρημένα ματς, έδειξε πως δεν μπορεί να προσφέρει πια. Και όλα αυτά για τον 31χρονο επιθετικό που πέρσι στο Περιφερειακό ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με 17 γκολ. Ο μέσος όρος της απόδοσής του ήταν μόλις 3,69 (ο δεύτερος χειρότερος όσων παικτών είχαν ικανό αριθμό συμμετοχών για να συμπεριληφθούν στο σχετικό συγκεντρωτικό πίνακα). Συνολικά έπαιξε σε 21 αγώνες (στους έξι εξ αυτών μπήκε αλλαγή στο β’ ημίχρονο και δεν είναι τυχαίο που και οι τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του έγιναν έτσι), βρίσκοντας δίχτυα 5 φορές.

 

Δημήτρης ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑΣ: Στο ναδίρ
Επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούσαν εξαρχής αδύναμο κρίκο… Δεν ήταν, όμως, αδιάφορος, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αποφύγει το ναδίρ. Ο επιθετικός Δημήτρης Πατσιαβούρας (το καλοκαίρι κλείνει τα 28) έκανε πολύ κακή χρονιά, ο μέσος όρος της απόδοσής του στο 3,65 είναι ενδεικτικός. Τον Δεκέμβριο του έγινε πρόταση να αποδεσμευτεί, δεν τη δέχθηκε και από τότε δεν ξαναέπαιξε. Μέτρησε συνολικά 8 συμμετοχές (ξεκίνησε σε τρεις αγώνες), αλλά κατάφερε να πετύχει ένα γκολ.

 

Γιάννης ΘΩΜΑΣ: Κουτσή χρονιά
Άτυχος για δεύτερη -κατ’ ουσία- σεζόν. Ο περσινός τραυματισμός του (κάταγμα στην κλείδα) του σμπαράλιασε τελικά μια χρονιά που φαινόταν πως θα την είχε για… πλάκα. Έτσι, εκεί που σιγά σιγά ξεκίνησε το καλοκαίρι προετοιμασία στο βασικό στάδιο στο Πήλιο, τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων στην Αθήνα υπέστη υποτροπή και αναγκάστηκε μοιραία να υποβληθεί σε εγχείρηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και αυτή η σεζόν να είναι κουτσή για τον 24χρονο μέσο Γιάννη Θωμά, αφού χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Κατάφερε να παίξει σε μόλις 7 ματς (είτε ως αριστερό μπακ είτε στα χαφ), εκ των οποίων βασικός στα τέσσερα χωρίς να προλάβει να βρει τα πατήματά του κινούμενος σε βαθμολογίες ανάμεσα στο 5 και στο 6.

 

Διονύσης ΛΙΟΣΑΤΟΣ: Δεν κόλλησε
Τα μηνύματα πως δεν κόλλαγε με τον Καρούλια φαίνονταν από πέρσι και φέτος ήρθαν και έδεσαν… Οι τσακωμοί (ή έστω ανοικτές διαφωνίες) δεν άργησαν και τον Ιανουάριο έφυγε για τον Ασπρόπυργο. Ο 29χρονος επιθετικός Διονύσης Λιοσάτος πρόλαβε να παίξει σε 5 ματς και να σκοράρει μία φορά με βαθμολογίες κάτω του μετρίου.

 

Αργύρης ΣΑΜΙΟΣ: Δεν μπόρεσε
Στην αρχή πήρε ευκαιρίες, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι ήταν όλο και χειρότερος φανερώνοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Τον Ιανουάριο έγινε προσπάθεια να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό (δανεικός από τους «πράσινους» γαρ), αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο 21χρονος αμυντικός Αργύρης Σαμιος έπαιξε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και μετά τέλος.

 

Θανάσης ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ: Αδύναμος
Ήρθε ως ταλέντο το καλοκαίρι και με το πλεονέκτημα πως μπορούσε να αγωνιστεί ως «μικρός» (γεννημένος το 1990) δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά γενικά έδειξε αδύναμος - μιλάμε και για την παρουσία του στις προπονήσεις ή σε κάποια φιλικά μεσούσης της σεζόν. Ο κεντρικός αμυντικός Θανάσης Τσούκαλος μέτρησε τρεις συμμετοχές και η απόδοσή του κυμάνθηκε στα μέτρια επίπεδα με το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας του.

 

Αλέξης ΤΑΧΜΑΖΙΔΗΣ: Δεν είχε όρεξη
Άλλος ένας δανεικός από τον Παναθηναϊκό που δεν πρόσφερε, αν και τον συνόδευαν θετικές συστάσεις. Ο 19χρονος επιθετικός Αλέξης Ταχμαζίδης πήρε ελάχιστες ευκαιρίες (έκανε συνολικά τέσσερις συμμετοχές, αλλά με εξαίρεση την πρώτη δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη για να τις αρπάξει από τα μαλλιά).

 

Σταύρος ΑΛΜΠΑΝΗΣ: Θα πρέπει να δουλευτεί
Συνεπής στις προπονήσεις, ο πιτσιρικάς μέσος Σταύρος Αλμπάνης (ούτε καν 18 ακόμα) πρόλαβε μόλις στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟ Ρουφ να πάρει το χρίσμα της συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει καλή σωματοδομή και θα πρέπει να δουλευτεί αν μείνει…

 

Μιχάλης ΚΟΡΩΝΗΣ: Αξίζει προσοχής
Ξεχώριζε και στις προπονήσεις (απ’ όλους τους «μικρούς»), αλλά και σε κάποια φιλικά μεσούσης της περιόδου. Παρά ταύτα δεν είδε ούτε 18άδα… Χρησιμοποιήθηκε μόνο στο ματς με τον ΠΑΟ Ρουφ και τηρουμένων των αναλογιών… έβγαλε μάτια. Μέσος, γεννημένος το 1991 (παίζει και τη νέα σεζόν ως «μικρός»), ο Μιχάλης Κορώνης αξίζει προσοχής από τον Σταθόπουλο.


* Στο ρόστερ του Απόλλωνα ανήκουν ακόμα (αλλά δεν πήραν ούτε ένα λεπτό συμμετοχής) οι: Ανδρέας Ντούσης (26 χρόνων, τρίτος τερματοφύλακας - ήταν άδικο που δεν έπαιξε στο ματς με το Ρουφ, γιατί το δικαιούνταν με βάση τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του), Κώστας Βασιλείου (κεντρικός αμυντικός - γεννημένος το 1992) και Φωκίων Χατζηφόρος (25 χρόνων, τέταρτος τερματοφύλακας). Τέλος, δανεικός δόθηκε τον Ιανουάριο στη Χαλκίδα ο νεαρός (17 χρόνων) επιθετικός Λευτέρης Μιχαλάρης.

 

altΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ   Μ.Ο.          ΣΕΖΟΝ
1. Κόης                       6,96   (αρκετά καλή)
2. Βέρμπης                6,50   (αρκετά καλή)

--------------------------------------------------------------
3. Τσιλιγκίρης           6,41   (καλή)

 --------------------------------------------------------------
4. Κατσούλης            5,54   (θετική)

 --------------------------------------------------------------
5. Κωνσταντίνου       5,42   (μέτρια)
6. Βλάχος                   5,40   (μέτρια)
7. Μπούμπας            5,25   (μέτρια)
8. Κύργιας                  5,12   (μέτρια)
                                                            9. Καραδέμητρος     5,10   (μέτρια)
                                                            10.  Στρόμπουλος   5,09   (μέτρια)
                                                           11. Σουλελές             5,08   (μέτρια)

                                                            --------------------------------------------------------------
                                                           12. Συρίγος                4,90   (κακή)
alt13. Κατράνας             4,72   (κακή)
14. Μπούκας             4,58   (κακή)
15. Κρουσταλέλης    4,33  (κακή)
16. Μαρίνου               4,31   (κακή)
17. Ρούσσης              4,29   (κακή)
18. Σούφλας              4,18   (κακή)

---------------------------------------------------------------
19. Αρχοντούλης       3,81   (πολύ κακή)
20. Λαζανάς                3,69   (πολύ κακή)
21. Πατσιαβούρας     3.65   (πολύ κακή)


* Στον παραπάνω πίνακα εμφανίζεται ο μέσος όρος της απόδοσης των παικτών του Απόλλωνα που είχαν τουλάχιστον οκτώ συμμετοχές (στο σύνολο των 27 ματς πρωταθλήματος, καθώς υπήρξαν και τρεις αγώνες στα «χαρτιά») και στις οποίες υπήρχε ικανός χρόνος ώστε να βαθμολογηθούν από το «ΦΩΣ».
* Η κλίμακα του χαρακτηρισμού των βαθμολογιών έχει ως εξής (από πάνω προς τα κάτω): 7.00 - 6,50 = αρκετά καλή σεζόν, 6,49 - 6,00 = καλή σεζόν, 5,99 - 5,50 = θετική σεζόν, 5,49 - 5,00 = μέτρια σεζόν, 4,99 - 4,00 = κακή σεζόν, 3,99 - 3,00 = πολύ κακή σεζόν.

Μοιραστείτε το: