25/01/2022
Διαιτησία | Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 - 20:37

Γρατσάνης κατά Κλάτενμπεργκ: «Μας μειώνεις, θέλεις να διαλύσεις την ελληνική διαιτησία»

Ο ρέφερι του Συνδέσμου Τρικάλων τα... έχωσε στον πρόεδρο της ΚΕΔ, ενημερώνοντας ότι δήλωσε κώλυμα μέχρι και το τέλος της χρονιάς

Σφοδρή επίθεση κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξαπέλυσε την Πέμπτη (18/11) ο διαιτητής Βαγγέλης Γρατσάνης.

Ο ρέφερι του Συνδέσμου Τρικάλων, προφανώς θιγμένος και από το ότι ορίστηκε 4ος στο ματς Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα που θα σφυρίξει ο Ιαραηλινός Ραϊνσράιμπερ, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΚΕΔ ότι μειώνει τους Έλληνες διαιτητές και θέλει να διαλύσει την ελληνική διαιτησία, κάνοντας γνωστό ότι δήλωσε κώλυμα μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι βέλη κατά του Άγγλου αρχιδιαιτητή είχε εξαπολύσει πριν ένα μήνα και ο πρώην, πλέον, διαιτητής Μανώλης Σκουλάς.

Αναλυτικά, η δήλωση Γρατσάνη: «Μαρκ, κατόπιν πολλών ετών παρουσίας μου στους πίνακες εθνικών κατηγοριών νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όντας πλέον και διαιτητής Α' κατηγορίας, να ξέρω πότε η κατάσταση τελματώνει και πότε υπάρχει διαδικασία βελτίωσης. Εσύ με τις κινήσεις σου δείχνεις ξεκάθαρα ότι την παρουσία σου σαν επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας την βλέπεις αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο δικής σου προβολής. Όταν το καλοκαίρι μείωνες τους πίνακες της κατηγορίας που ανήκω, επιχειρηματολογούσες ότι το κάνεις για να έχουν όλοι οι Έλληνες διαιτητές περισσότερες εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές.

Πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές. Δεν έχεις προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις σου. Όλο αυτό τουλάχιστον εμένα προσωπικά με μειώνει και σαν άνθρωπο και σαν διαιτητή.

Μην ξεχνάς ότι φιλοξενείσαι σε μία χώρα που έχει βιώσει για πολλά χρόνια την κηδεμονία με την κακή έννοια του όρου. Όμως έχει να επιδείξει διαχρονικά πνεύμα πολιτισμού και ευγενούς αθλητισμού. Η προσωπική μου διαδρομή στον χώρο (την οποία ούτε γνωρίζεις, ούτε προσπάθησες να γνωρίσεις -εξάλλου δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα την αυτοβιογραφία μου) δεν μου επιτρέπει με αυτές τις συνθήκες να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που θέλει να διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Ελληνική Διαιτησία. Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές με την παρουσία σου, ενώ με το όνομα που έχεις θα έπρεπε να τους ανεβάζεις το γόητρο.

Όταν επομένως αποσυρθείς από την ελληνική πραγματικότητα θα επανεξετάσω και εγώ τη στάση μου. Σίγουρα η διαιτησία θα υπάρχει και χωρίς εμένα. Όπως υπήρχε και πριν. Όσο για το μετά, με τις συνθήκες που εσύ επιβάλλεις δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Όπως και εσύ δεν πρέπει να είσαι τόσο υπερήφανος με το γεγονός ότι τους φετινούς πρώτους μήνες του πρωταθλήματος έχει ήδη αποχωρήσει ένας Διεθνής διαιτητής και άλλος ένα δηλώνει ότι σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Το κώλυμα μου ισχύει από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Και ασφαλώς δεν θα παραστώ στον αγώνα του Σαββάτου. Εξάλλου αν δεν έχεις εναλλακτική μία ελληνική επιλογή θα καταλήξεις σε αλλοδαπό συνάδελφο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Γρατσάνης Βαγγέλης Διαιτητής Α' κατηγορίας».

Μοιραστείτε το: