05/12/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 - 19:45

To Σάββατο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τους νέους περιορισμούς, συνομιλία με Ερντογάν

Ο σεισμός στη Σάμο άλλαξε το πρωθυπουργικό πρόγραμμα * Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο

Τα νέα περιοριστικά μέτρα με αφορμή των κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα ανακοινώσει μέσω διαγγέλματος τελικά το Σάββατο (31/10)… Αλλαγή στην ατζέντα του πρωθυπουργού, που προέκυψε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, αφού αρχικά επρόκειτο να μιλήσει στον ελληνικό λαό το απόγευμα της Παρασκευής (30/10), στη συνέχεια υπήρχε η πληροφόρηση ότι θα το πράξει στις 3 το μεσημέρι, αλλά ο Εγκέλαδος διαφοροποίησε το σχέδιο…

Ο πρωθυπουργός μέσω twitter αναφέρθηκε στο σεισμό αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Τουρκίας με αφορμή τις φονικές απώλειες, που προκάλεσε ο σεισμός στα βόρεια της Σάμου αναφέροντας τα εξής: «Μόλις κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την τραγικές απώλειες από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται μαζί», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε το: