01/12/2020
Μπάσκετ | Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 - 00:40

Βόβορας: «Ήθελα να κάνουμε ρεκόρ στα deflections για να πάρω τηλέφωνο τον Πιτίνο...»

Ευχαριστημένος με την άμυνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού

Εξαιρετικός ήταν ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με τον Γιώργο Βόβορα να απονέμει τα εύσημα στους παίκτες του για την άμυνα και τα deflections, τα... αγαπημένα του Ρικ Πιτίνο και τον οποίο μνημόνευσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς.

«Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα το αμυντικό μας κομμάτι και η διάθεση ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό. Όταν καταφέρνεις μια ομάδα με το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε να έχει λιγότερους από 20 πόντους ανά δεκάλεπτο για τρεις περιόδους, το credit πηγαίνει στην άμυνα. Άλλα δύο σημεία που δείχνουν τη νοοτροπία μας είναι τα ριμπάουντ (για ακόμη ένα παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο στις δύο πλευρές του γηπέδου) και τα deflections. Είχα πει πριν από το παιχνίδι, στα αποδυτήρια, ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε ρεκόρ στα deflections. Τα δυόμιση χρόνια που τα μετράμε, θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ. Ήθελα να κάνουμε ρεκόρ για να πάρω τηλέφωνο τον κ. Ρικ Πιτίνο και να τον ενημερώσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλά, είχαμε πάνω από 30 και σίγουρα αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα», ανέφερε ο κόουτς των «πράσινων».

Ενώ για την αναλογία των ασίστ (18) με τα λάθη (8) τόνισε: «Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι κρατάμε το challenge με τα deflections. Είχαμε καλή αναλογία με καλή κυκλοφορία και δημιουργία. Χάσαμε τον Ιωάννη, αλλά διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Το πώς αντιμετώπισε τον Νεμάνια, τα close out και πού έδωσε βοήθειες».

Και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δουλεύουμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα, χτίζουμε κάτι ομαδικό, σε άμυνα και επίθεση.

Αυτό που λέμε είναι να βλέπουμε ως μια μικρή πρόκληση κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση. Έχουμε τη νοοτροπία που θέλουμε. Δεν καταφέραμε κάτι απόψε, αλλά δείχνουμε ποιος θα είναι ο δρόμος μας για τη συνέχεια».

Μοιραστείτε το: