29/11/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 - 16:15

Στο ΟΑΚΑ ο τελικός και τυπικά σε Γ’ Εθνική Πανιώνιος, Πλατανιάς, Κασσιόπη

Όλες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Για να αποφευχθεί το φετινό… χάλι, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της νέας 2020-21 ορίστηκε εξ αρχής να γίνει στο ΟΑΚΑ (πέρασε κατά πλειοψηφία με διαφωνία των τεσσάρων εκπροσώπων της SL1, που ζήτησαν άλλο ουδέτερο γήπεδο). Αυτή ήταν μια από τις σημαντικές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (8/10), πέρα από την άνοδο 1+1 ομάδων από την SL2 στην SL1 μέσω μπαράζ και την τοποθέτηση της Σαντορίνης στη Football League.

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε και τυπικά η παρουσία Πανιωνίου, Πλατανιά και Κασσιόπης στη Γ’ Εθνική…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με τις αποφάσεις αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τροποποίηση της προκήρυξης της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, αναφορικά με την διαδικασία ανόδου στη Super League 1. Η τροποποίηση προβλέπει απευθείας προαγωγή της πρωταθλήτριας ομάδας, ενω ο 2ος της κατάταξης θα δώσει αγώνες μπαράζ με την 13η ομάδα της Super League 1. Το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα της Super League 2 θα εγκριθεί μόλις εναρμονιστεί με το αντίστοιχο της Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου και ΟΦ Ιεράπετρας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Ενέκρινε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, καθώς και την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για αύξηση των ομάδων της Football League απο 19 σε 20, με τον προβιβασμό του σωματείου Σαντορίνη 2020, βάσει του άρθρου 20, παράγραφος 10 του ΚΑΠ.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την ένταξη του Πλατανιά στον 10ο όμιλο, της Κασσιόπης στον 5ο όμιλο και του Πανιωνίου στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Επίσης από την Γ' Εθνική κατηγορία στη Football League θα ανέβουν 4 ομάδες μετά από ειδικό τουρνουά με συμμετοχή των 10 πρωταθλητών σε δύο ομίλους, οι οποίοι θα καταρτισθούν με γεωγραφικά κριτήρια».

Μοιραστείτε το: