29/10/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:19

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ψινάκης για Μάτι

Τι δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα

Στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι απολογήθηκε την Τετάρτη (30/9) ο Ηλίας Ψινάκης, για να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, υποστήριξε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά τους έγιναν όλα βάσει των νομίμως προβλεπόμενων.

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά, αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις», δήλωσε ο Η. Ψινάκης μετά την απολογία του.

Από την πλευρά του, ο συνηγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφα με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής».

Ενώ ο έτερος συνήγορος του Η. Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής, είπε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Μοιραστείτε το: