27/10/2020
ΓΓΑ | Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:56

Παρών ξανά ο Μαυρωτάς σε τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού παρουσίασε τη δομή και τη λειτουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας

Σε άλλη μία τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συμμετείχε την Τρίτη (29/9) ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, με θέμα την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.

Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η εκπρόσωπος της ΕΟΕ, υπεύθυνη για θέματα ακεραιότητας, Φωτεινή Καραμανλάκη, με τον Γ. Μαυρωτά να παρουσιάζει τη δομή και τη λειτουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας.

Στην ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρονται τα εξής: «Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η εκπρόσωπος της ΕΟΕ υπεύθυνη για θέματα ακεραιότητας (Single Point of Contact, SPOC) Φωτεινή Καραμανλάκη συμμετείχαν σήμερα σε νέα τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης καθώς και μέλη των ευρωπαϊκών Συντονιστικών Οργάνων για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών και των Εθνικών Πλατφορμών για την αντιμετώπιση φαινομένων χειραγώγησης στον αθλητισμό καθώς και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών οι οποίες ήδη εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ως επικεφαλής της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), ο κ. Μαυρωτάς παρουσίασε τη δομή και τη λειτουργία της και επεσήμανε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και εφαρμογής των πειθαρχικών ποινών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπεύθυνος της Δ.Ο.Ε. για τις σχέσεις με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές Ευάγγελος Αλεξανδράκης και ο Γραμματέας της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης Mikhael de Thyse.

Με σχετικές εισηγήσεις και παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών από τη συνεργασία των Εθνικών Πλατφορμών και των Ολυμπιακών Επιτροπών σε θέματα ακεραιότητας τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τις Εθνικές Πλατφόρμες της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Αυστραλίας.

Με τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ολοκληρώνεται ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την καταπολέμηση της χειραγώγησης στους αθλητικούς αγώνες».

Μοιραστείτε το: