25/10/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:15

Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες από 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες, που είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων * Από το Σάββατο (26/9) μέχρι την Κυριακή (4/10) * Έκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή (25/9) για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και την Μύκονο. 

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου 25/9 έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, προσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης: Πλέον θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα, έως τις 5 το πρωί και όχι τις 7.

Από εκεί και πέρα ο Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς περιοριστικων μέτρων εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Αυτό συνεπάγεται: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης εκδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης και έως 6 εάν πρόκειται για συγγενείς.

Τέλος, παραμένει σε ισχύ η αναστολή των χώρων διασκέδασης και εστίασης από τα μεσάνυχτα και πλέον έως τις 5 το πρωί.

Μοιραστείτε το: