25/09/2020
Ελλάδα | Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - 17:09

Ο κορωνοϊός έφερε ένταση ανάμεσα σε Δήμο και Αστυνομία στον Πόρο...

Ο δήμαρχος του νησιού μίλησε για πλημμελείς ελέγχους * Ο διοικητής του Α.Τ. απομακρύνθηκε από τη θέση του, αλλά έκανε ένσταση * Τον στηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Tα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στον Πόρο λόγω του κορωνοϊού έχουν φέρει αναταράξεις στο νησί μεταξύ του Δήμου και της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης έριξε ευθύνες στην τοπική αστυνομική αρχή για πλημμελείς ελέγχους στην τήρηση των μέτρων που υπήρχαν και η οποία οδήγησε στην έξαρση των κρουσμάτων, για να γίνει γνωστό ότι για τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της απομάκρυνσής του με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος, πάντως, έχει υποβάλει ένσταση, ενώ στο πλευρό του στέκεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σάββατο (8/8) αναφέρονται τα εξής: «Οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε. Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιος είναι ο αποδέκτης;

Είναι γνωστή σ' όλη την ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19. Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί».

Μοιραστείτε το: