12/08/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 - 15:23

Επιστρέφει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό μέσω Χαρδαλιά

Θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00 όπως ανακοίνωσε ο Πέτσας * «Αν κριθεί αναγκαίο θα συμμετάσχει και ο Τσιόδρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την επιστροφή της ζωντανής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αυτή όπως ανέφερε ο Πέτσας θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα κάθε Τρίτη στις 18:00, ενώ η ενημέρωση θα γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν καθησυχαστικός καθώς όπως τόνισε: «Σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο η ενημέρωση να αφορά τα επιχειρησιακά δεδομένα», ενώ ερωτηθείς για το αν θα είναι παρών στην ενημέρωση και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία θα εξεταστεί.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα στοιχεία του παρουσίασε ο Πέτσας, ο μέσος όρος ημερησίων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 35, ενώ αύξηση παρουσίασαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ωστόσο δεν καταγράφονται θάνατοι.

Αναφορικά με το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό, ανακοίνωσε πως καθώς βελτιώνονται τα επιδημιολογικά στοιχεία από τη Σουηδία, οι πτήσεις από τη χώρα θα επιτραπούν από τις 20 Ιουλίου, ενώ για τα πανηγύρια τόνισε πως θα εξεταστεί στην πορεία για το αν θα υπάρξει παράταση του μέτρου και τον Αύγουστο.

Τέλος, για το τελευταίο αναφέρθηκε το πρωί της πέμπτης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Μοιραστείτε το: