06/08/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 - 13:31

Ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη

Για τους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση Novartis

Ποινική δίωξη άσκησε προς την Ελένη Τουλουπάκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών για σειρά αδικημάτων όπως κατάχρηση εξουσίας, αλλά και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης και για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πλέον η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του δικαστικού συμβουλίου η δικογραφία για την Τουλουπάκη θα ακολουθήσει τη δικαστική τύχη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον οποίο είχε υπάρξει πόρισμα παραπομπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Τη διενέργεια της έρευνας έκανε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ο οποίος παρήγγειλε και την ποινική δίωξη της Τουλουπάκη, ενώ θεωρείται δεδομένη η αντικατάστασή της από τη θέση ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, την οποία κατείχε.

Η κατάληξη της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν δίωξη για την εισαγγελέα Τουλουπάκη αλλά και τους συνεργάτες της εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, η θέση και των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη) ήταν ότι δεν προέκυψε σε βάρος τους ενδείξεις.

Παράλληλα η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για πέντε συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι εισαγγελείς Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Νικόλαος Μανιαδάκης, Νίκος Μανίας για αδικήματα ψευδορκίας και άλλα σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος δεν διαπίστωσε ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων για την Τουλουπάκη.

Μοιραστείτε το: