04/08/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ | Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 - 12:55

Εποχή Αμανατίδη στον Ολυμπιακό Βόλου

Παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» της Μαγνησίας * Τι ανέφερε ο ίδιος, αλλά και οι Μαυρονάσιος, Τσεκούρας, Μακρής, Σταμπουλής

Εποχή Περικλή Αμανατίδη ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (15/7) στον Ολυμπιακό Βόλου καθώς σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα οι Βολιώτες παρουσίασαν τον νέο τους προπονητή.

Όλα αυτά παρουσία του προέδρου της βολιώτικης ομάδας Σωτήρη Μαυρονάσιου, του προέδρου του Α.Σ. Νίκου Τσεκούρα, του τεχνικού διευθυντή Θωμά Μακρή, αλλά και του τεχνικού της Κ-17 Σταύρου Σταμπουλή.

Πρώτος μίλησε ο Περικλής Αμανατίδης που τόνισε ότι στόχος του είναι η δημιουργία μίας πρωταγωνιστικής ομάδας μέσα στα γήπεδα χαρακτηρίζοντας πρόκληση την παρουσία του στον Ολυμπιακό Βόλου.

«Ο προπονητής δεν πρέπει να πει πολλά. Θα πω ότι είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που θα γίνει αυτή τη χρονιά σε σχέση με πριν δύο χρόνια. Όλες οι χρονιές και οι ομάδες είναι διαφορετικές», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Είναι μία πρόκληση ως κάτι καινούργιο. Γιατί ήρθα τώρα και γιατί έφυγα πέρυσι; Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρώτη μου συνεργασία και το πήραμε βάσει πλάνου το πρωτάθλημα, με την ομάδα να αδικείται με την υποτιθέμενη αναδιάρθρωση και δεν πήρε αυτό που κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσε να παίζει ήδη στη SL2 και φαίνεται ότι θα γίνει αυτό τώρα. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μου περιέγραψε ένα περιβάλλον που να μην ήταν τόσο καλό ακόμη και για δικά μου θέλω τότε. Όπως και τώρα μου είπε την αλήθεια».

Όσον αφορά την ομάδα και τους στόχους: «Η ιστορία δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Θα κάνω μία σκληρή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα μπαίνει για να κερδίζει, χωρίς να ξέρω αν θα πάρει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο ως την πρώτη και μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει άμεση σύνδεση της ανδρικής ομάδας με την Κ17.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος που πήρε το λόγο αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της «Ολυμπιακής Συμμαχίας» και πως στόχος τους είναι η δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας, αντάξιας της ιστορίας της.

«Με την Ολυμπιακή Συμμαχία με τους κ.κ. Τσεκούρα, Κυριακόπουλο, Μεταφτσή και Μουρτζίνο εκτιμώ ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Με γνώμονα τη βοήθειά τους στοχεύουμε σε μία καλύτερη χρονιά. Στοχεύουμε στη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, αντάξια της ιστορία της. Πρέπει να υπάρχει συστράτευση όλων για την καλύτερη δυνατή πορεία. Είμαστε ποδοσφαιράνθρωποι και ζητάμε την εμπιστοσύνη σας. Θέλουμε στήριξη και υπομονή και υπόσχομαι ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες», ήταν τα λεγόμενά του.

Συνέχεια στις δηλώσεις από τον Νίκο Τσεκούρα με τον πρόεδρο του Α.Σ. να τονίζει την ανάγκη να… ξυπνήσει ο κόσμος του συλλόγου και πως άπαντες έχουν χρέος να δουλέψουν και να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

«Το Ολυμπιακή Συμμαχία ακούγεται όμορφο αλλά θέλει δουλειά, σχέδιο, συνεργασία και κινητοποίηση πολλών ανθρώπων. Πρέπει να ξυπνήσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, κάνοντας ο καθένας αυτό που πρέπει. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν διοικούμε ούτε συνδιοικούμε αλλά έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όπου μας χρειαστούν. Είναι απαραίτητο διοίκηση, αθλητές, προπονητές φίλαθλοι, όλοι μαζί να δουλέψουμε με κοινό στόχο την πρόοδο της ομάδας». Παράλληλα συγκινημένος καλωσόρισε τον Περικλή Αμανατίδη, χαρακτηρίζοντάς τον Άνθρωπο αλλά και Κύριο.

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής αφού τόνισε πως είχε ίνδαλμα τον Ίμρε Μπόντα ευχαρίστησε τους διοικούντες για την εμπιστοσύνη και τόνισε την ανάγκη η ομάδα να παραμείνει σε μία τροχιά με σταθερά βήματα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη να επιστρέψω και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει εκεί που αξίζει η ομάδα. Η παρουσία σας δείχνει ότι η ομάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα σε μία τροχιά με σταθερά βήματα».

Τέλος, ο προπονητής της Κ-17, Σταύρος Σταμπουλής τόνισε την ανάγκη να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές και απηύθυνε έκκληση προκειμένου το νέο πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και όχι υποβαθμισμένο όπως το προηγούμενο.

«Χαίρομαι που είμαι μέλος και μέρος της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Με τιμή αναλαμβάνω αυτή τη θέση. Ως άνθρωπος των στόχων κάνω ευχή να πραγματοποιηθούν όλα αυτά που λέμε σήμερα. Απευθύνω έκκληση το πρωτάθλημα να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο ήταν υπερβολικά υποβαθμισμένο και από εμάς έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα μετά και τις πρωτοβουλίες του κου Τσεκούρα. Εύχομαι πολύ σύντομα να δούμε παιδιά να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα», ανέφερε ο τεχνικός της Κ-17.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι βουλευτές Μαγνησίας της Ν.Δ. διά των εκπροσώπων τους Ζέτα Μακρή και Θανάσης Λιούπης, ενώ οι Βολιώτες προχώρησαν και σε ευχαριστίες προς το ξενοδοχείο που ανέλαβε την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση, αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση από το προσωπικό αυτού.

Μοιραστείτε το: