26/04/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 - 23:41

Μήπως θα ήταν… καλύτερο να είναι μόνο μέλη της «Θύρα 4» στην Επιτροπή Εφέσεων;

Η συστηματική στοχοποίηση των δύο δικαστών, που ψήφισαν την ενοχή του ΠΑΟΚ στο σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη εν τέλει τους... έβγαλε από τη μέση * Αντιθέτως ο μόνος, που δεν είδε τίποτα παράνομο «προστατεύεται» από το «ασπρόμαυρο» καθεστώς, αφού είναι χρήσιμος -και- για τη συνέχεια

Έχει πολλές παραμέτρους η παραίτηση τόσο του ο πρόεδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Παναγιώτη Φιλόπουλο όσο και του μέλους αυτής Γεράσιμου Βρυώνη… Είναι οι δύο τακτικοί δικαστές (πρόεδρος Εφετών ο πρώτος), που μετά από συντονισμένη και συστηματική στοχοποίηση βγήκαν από τη… μέση.

Είναι οι τακτικοί δικαστές του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΠΟ, που είχαν ψηφίσει υπέρ της ενοχής του ΠΑΟΚ στο σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη… Και εν όψει της επιστροφής της υπόθεσης από το CAS στην Εφέσεων έπρεπε να μην είναι στη θέση τους ξανά! Όπως κι έγινε με τις σοβαρότατες καταγγελίες του Αλέξη Κούγια να μην μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, αν και ήταν γνωστή και καθημερινή η πίεση, που ασκήθηκε απ’ όλες τις πλευρές των «ασπρόμαυρων» της Θεσσαλονίκεις για να μην βρεθούν ξανά στο δρόμο τους οι Φιλόπουλος και Βρυώνης. Ανακοινώσεις, διαρροές μέχρι και διώξεις σε δικαστικά όργανα τους ασκήθηκαν για… παραβίαση καθήκοντος επισήμως από τη θιγόμενη ΠΑΕ μέχρι να συμβεί η οριστική παραίτηση τους.

Αντιθέτως, ο τρίτος δικαστής, που μειοψήφησε, καθώς δεν… είδε καμία παρανομία και διασύνδεση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη έμεινε όλο αυτό το διάστημα στο απυρόβλητο από τα ίδια κέντρα, που «πυροβολούσαν» τους δύο… κακούς δικαστές. Και αυτό, διότι ο Νικόλαος Βόκας είχε ψηφίσει κατά της ενοχής των Θεσσαλονικέων. Έτσι οι ειδικοί έπρεπε να τον προστατέψουν, αφού για το «ασπρόμαυρο» καθεστώς μια τέτοια φωνή θα ήταν χρήσιμη και για τη συνέχεια.

Ο Βοκάς, επίσης τακτικός δικαστής, επέλεξε να παραμείνει στο πόστο του, αφού ουδείς του άσκησε πίεση (ψυχολογική) ή πήγε να τον βγάλει σκάρτο στο λειτούργημα του. Δικαίωμα του κι ας μην είναι και τόσο συναδελφικό αυτό όταν οι άλλοι δύο που… τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ της ενοχής του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στα «μανταλάκια».

Τώρα, βέβαια, με απόφαση-επικύρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα πρέπει να συγκροτηθεί εκ νέου η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία μετρά πέντε καινούργια αναπληρωματικά μέλη, τα οποία εξελέγησαν στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου 2020, όμως, μήπως αυτό δεν είναι… δίκαιο για τους Θεσσαλονικείς; Μήπως δηλαδή, θα έπρεπε οι δικαστές, που θα αποφασίσουν για την πολυιδιοκτησία θα έπρεπε να είναι μέλη της «Θύρας 4», από τα… σπλάχνα των οργανωμένων του ΠΑΟΚ για να υπάρχει σιγουριά;

Και φυσικά κάνουμε χιούμορ, γιατί όταν τα πράγματα ξεφεύγουν αυτό είναι μια διέξοδος στις μη σοβαρές καταστάσεις, που βιώνουμε στην εποχή της εξυγίανσης… Γιατί, το… παιχνίδι τώρα γίνεται στο ποια μέλη θα δικάσουν εκ νέου την πολυιδιοκτησία για να μην γίνει κανά… λάθος και υπάρξει ξανά καταδίκη… Άρα, κρατάμε, φυλάμε, προστατεύουμε αυτόν που μας κάνει (τον έχουμε και εισηγητή της υπόθεσης εύκολα ως γνώστη από την προηγούμενη φορά) και προσπαθούμε, αφού οδηγήσαμε στην έξοδο τους άλλους δύο, που δεν ήταν στα… νερά μας, να φτιάξουμε μια σύνθεση, που να βολεύει.

Ντροπή και μόνο ντροπή. Και πραγματικά είναι ένα ζήτημα αν η Πολιτεία τα βλέπει όλα αυτά για να παρέμβει με το θεσμικό της ρόλο, ως θεματοφύλακας και να θέσει ένα… στοπ πριν καταφέρουν κάποιοι να γελοιοποιήσουν εντελώς την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Δ. Δ.

Μοιραστείτε το: