10/08/2020
Ελλάδα | Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 - 13:43

Γεωργιάδης: «Δε μπορούν να είναι ίδιες με πριν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης θεωρεί πως η Αγιά Σοφιά «βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας»

Την πεποίθησή του ότι το θέμα της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «είναι διεθνές αλλά και ελληνοτουρκικό» εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή (12/7), ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «η μεγάλη του Θεού Αγιά Σοφιά βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό. Όχι μόνο για την Αγιά Σοφιά αυτή καθαυτή, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον, αφού ακολουθεί οριστικά δρόμο προς την Ανατολή. Έτσι όμως μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του.

Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή. Είναι αίσχος η απόφαση για την κάλυψη των αγιογραφιών, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορούν να είναι ίδιες με πριν».

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα ο Γεωργιάδης ανέφερε ότι «για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δοθεί μέχρις στιγμής δυο επιστρεπτέες προκαταβολές.

Επίσης, το ΤΕΠΙΧ 2 έχει συμβασιοποιηθεί το 100%, των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει εκταμιευθεί το ένα. Περνάμε τα χρήματα για να δώσουμε και ένα δισεκατομμύριο επιλέον στο ΤΕΠΙΧ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να πάρουν λεφτά».

Μοιραστείτε το: