26/10/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 - 20:52

Ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη

Θα έχει τον τίτλο «Man of God» * Στο καστ εξαιρετικοί και ξένοι ηθοποιοί

Σε κινηματογραφική ταινία μεταφέρεται η ζωή και η δράση του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως με τον τίτλο «Man of God» δηλαδή, «Ο άνθρωπος του Θεού».

Πρόκειται για μία ταινία σκηνοθετημένη από την Αμερικανίδα Έλενα Πόποβιτς η οποία από ένα ταξίδι εμπνεύστηκε το σενάριο.

Ήταν το 2012 όταν η Πόποβιτς σε ένα ταξίδι ρουτίνας από τη Σερβία μέχρι το Λος Άντζελες, διάβασε τον βίο του Αγίου Νεκταρίου. Η ίδια έμεινε ενθουσιασμένη με όλη τη δράση του Αγίου. Έτσι από τα όσα διάβασε εμπνεύστηκε και το σενάριο της ταινίας, το οποίο επίσης είναι δικό της.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος, ήτοι του Αγίου Νεκταρίου, δόθηκε στον Άρη Σερβετάλη, ενώ τον ρόλο του παράλυτου που θεραπεύτηκε θα τον ενσαρκώσει ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ, Μίκι Ρουρκ. Ανάμεσα τους ένα πλήθος εξαίρετων ηθοποιών που αποτελούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Μάνος Γαβράς, ο Γιάννης Αναστασάκης, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Παύλος Κουρτίδης και ο Αλεξάντερ Πέτροφ.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έλενα Πόποβιτς, τη μουσική ο Πολωνός Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ και τα κοστούμια η Eύα Νάθενα.

Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν να ξεκινήσουν τον Απρίλιο όμως η πανδημία του κορωνοϊού τους ανάγκασε να τα αναβάλλουν και ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες. Φυσικά η παραγωγή περιμένει και τον Μίκι Ρουρκ να μπορεί να βρεθεί στη χώρα μας όταν το επιτρέψουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τέλος, αποφασίστηκε η ταινία να βγει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο προκειμένου να είναι πάνω στην επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου (Νοέμβριος 1920).

Μοιραστείτε το: