30/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 - 16:27

FL: Οριστική διακοπή και είτε συγχώνευση των κατηγοριών με δύο ομίλους ή SL2 με 16 ομάδες

Αυτές είναι οι προτάσεις από τη σύσκεψη της Football League προς το Δ.Σ. της Ένωσης

Τίτλοι τέλους πέφτουν οριστικά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, όπως προέκυψε και από τη σύσκεψη των 14 ομάδων την Τρίτη (2/6) υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης SL2-FL Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Οι ΠΑΕ της κατηγορίας επανέλαβαν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ύστερα από την πανδημία του κορωνοϊού, δεν δύνανται να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι εν όψει του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 στις 14.00 της Τετάρτης (3/6) εισηγήθηκαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, μαζί με δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση των δύο κατηγοριών.

Η μία αφορά τη συγχώνευση της SL2 και της FL και τη δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας, χωρισμένης σε Βορρά και Νότο, χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδας, ενώ η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με την άνοδο οκτώ ομάδων από τη Football League στη Σούπερ Λίγκα 2, δίχως και πάλι να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

Πάντως, πολύ δύσκολα θα περάσει η πρόταση συγχώνευσης των κατηγοριών, καθώς αντιδρά η πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι η αναδιάρθρωση με 16 ομάδες στην SL2, να ανεβούν δηλαδή 8 ομάδες από τη φετινή Football League. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Μετά την πανδημία του Covid - 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Μοιραστείτε το: