07/07/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 - 21:25

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά

Τι προβλέπεται εν όψει της τουριστικής περιόδου

Το υγειονομικό σχέδιο για τα νησιά σχετικά με τον κορωνοϊό κι εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου συζητήθηκε τη Δευτέρα (1/6) σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προβλέπεται, λοιπόν, η αύξηση του αριθμού των τεστ, το ίδιο θα συμβεί και με τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών στα νοσοκομεία, ενώ θα υπάρχουν πάνω από 20 μηχανήματα σε 20 συγκεκριμένα σημεία αναφορικά με τον μοριακό έλεγχο.

Επίσης, στο σχέδιο υπάρχουν και οι αεροδιακομιδές, που θα αφορούν σοβαρά περιστατικά τα οποία θα μεταφέρονται μετά από μία-δύο ημέρες στην ενδοχώρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η διευθύντρια Αεροδιακομιδών Άννα Μαριόλα και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

Μοιραστείτε το: