29/03/2024
Ελλάδα | Σάββατο 30 Μαΐου 2020 - 19:36

Στουρνάρας: «Ύφεση 6% το 2020, ανάπτυξη 5,5% το 2021»

Αυτό εκτιμά ο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Στο 6% υπολογίζει την ύφεση στην ελληνική οικονομία για το 2020 ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ για το 2021 βλέπει να προκύπτει θετικός ρυθμός ανάπτυξης 5,5%.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει τα εξής: «Ήδη οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν πιο αισιόδοξα σενάρια για την ύφεση στην Ελλάδα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ρυθμό ανάπτυξης -6% φέτος και θετικό ρυθμό ανάπτυξης 5,5% για το 2021».

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Κορυφής, «πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα για έναν διπλό στόχο: Να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, το οποίο θα αποτελέσει την πρόταση της χώρας για να απορροφηθούν τα προτεινόμενα, από την Ε.Ε., νέα κονδύλια».

Μοιραστείτε το: