09/07/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 11:25

Πέτσας: «Πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά η Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση αλλά θα προάγουμε πάντα τις σχέσεις καλής γειτονίας»

Η προκλητική προσευχή στην Αγιά Σοφιά που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης δεν έμεινε ασχολίαστη από την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 την Παρασκευή (29/5), ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «φιέστα που ενοχλεί και αποτελεί θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, η Αγιά Σοφιά έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επιπλέον πως «η Ελλάδα πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία  λόγω και της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Εμείς παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση αλλά θα προάγουμε πάντοτε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάση το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο Πέτσας υπογράμμισε εκ νέου πως «οι εκλογές δεν είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού», ενώ ανέφερε ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τη διάθεση των χρημάτων που θα λάβει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιραστείτε το: