21/10/2020
ΓΓΑ | Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 00:31

«Αδειάζει» τον ΠΑΣ η ΓΓΑ: «Οι ΚΥΑ βγαίνουν συγκεκριμένες ημέρες»

Το a-sports.gr απευθύνθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού για να μάθει τι συμβαίνει με τις ομαδικές προπονήσεις στην SL2 * «Η διαδικασία είναι μία και θα τηρηθεί όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Σούπερ Λίγκας 1» * Ποια είναι τα επόμενα στάδια και τι θα πάθει όποια ομάδα δεν υπογράψει...

Η αιχμηρή ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα κατά της διοργανώτριας της SL2-FL έκανε αναφορά και για διαρροές από τη ΓΓΑ για έγκριση των ομαδικών προπονήσεων στη δεύτερη κατηγορία.

Πέρα από την αντίδραση της διοργανώτριας ότι τηρεί τη νομιμότητα και δεν έχει καμία αρμόδια επίσημη απάντηση για το όλο θέμα το a-sports.gr το βράδυ της Πέμπτης (28/5) απευθύνθηκε και στη ΓΓΑ για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τις ομαδικές προπονήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2.

«Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που σχετίζονται με των αθλητισμό ανακοινώνονται συγκεκριμένες ημέρες… Δηλαδή κάθε Κυριακή και έχουν ισχύ για μία εβδομάδα από Δευτέρα μέχρι την επόμενη Κυριακή. Η νέα ΚΥΑ θα εκδοθεί την Κυριακή 31 Μαΐου και θα ισχύει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη… Και για τη Σούπερ Λίγκα 2 θα τηρηθεί η ίδια συγκεκριμένη διαδικασία, που ακολουθήθηκε και στη Σούπερ Λίγκα 1. Αυτή τη στιγμή κάνουν ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ και έχουν αιτηθεί ομαδικές προπονήσεις. Αυτά…», μας ειπώθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Μια απάντηση, που επί της ουσίας «αδειάζει» τους ισχυρισμούς του ΠΑΣ Γιάννινα περί διαρροών έγκρισης των ομαδικών προπονήσεων από το μεσημέρι της Πέμπτης (28/5).

Πάντως, πέρα από το ρεπορτάζ και τις διευκρινήσεις από τη ΓΓΑ τα δεδομένα είναι ούτως ή άλλως ξεκάθαρα: Οι ομαδικές προπονήσεις (που λογικά θα επιτραπούν από βδομάδα και στην SL2) θα εμπεριέχονται εντός της ΚΥΑ της Κυριακής (31/5) και θα σημαίνει ότι οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν χρήση από τη Δευτέρα (1/6), κάτι που δεν χρειάζεται από εκεί και πέρα καμία απόφαση Δ.Σ. της οικείας διοργανώτριας. Κοινώς όποια ομάδα θα θέλει και θα μπορεί θα κάνει ομαδικές προπονήσεις, αλλά υπό έναν όρο: Να έχει αποστείλει στη ΓΓΑ τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα με υπογραφές για τις ομαδικές προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα, πάντως, η «ταλαιπωρία» θα έχει και συνέχεια, αλλά είναι ίδια με αυτά που έγιναν και στη Σούπερ Λίγκα 1. Τι εννοούμε; Ότι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 ακόμα κι αν αποφασίσουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος τους στο Δ.Σ. της Τετάρτης 3 Ιουνίου και δώσουν συγκεκριμένη ημερομηνία για επιστροφή στην αγωνιστική δράση πάλι θα περιμένουν. Θα κάνουν αίτημα στη ΓΓΑ, θα οφείλουν να στείλουν υπογεγραμμένα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για επίσημους αγώνες και εν συνεχεία σε διάστημα 7-14 ημερών να πάρουν το «ok» για να μπορέσουν νόμιμα να παίξουν.

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση της Σούπερ Λίγκας 1, οι ομάδες αποφάσισαν να ξεκινήσουν 6-7 Ιουνίου στις 18 Μαΐου και η έγκριση από τη ΓΓΑ δόθηκε εν τέλει στις 27 Μαΐου (δηλαδή 11 ημέρες αργότερα).

Να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό: Όποια ομάδα δεν υπογράψει τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ποινών στο πρωτάθλημα...

Μοιραστείτε το: