07/07/2020
Κόσμος | Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 - 19:08

Αμερικανικές παρατηρήσεις στην Τουρκία για την ένταση στον Έβρο

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, κάλεσε τους γείτονες να το... πάνε αλλιώς στις σχέσεις τους με την Ελλάδα

Αμερικανική παρέμβαση σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καταγράφηκε την Τετάρτη (27/5), με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, να βάζει... χέρι στους γείτονες σχετικά με όσα γίνονται στον Έβρο, όχι πάντως σε έντονο ύφος.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Και πάλι συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής, πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος σε διαδικτυακή εκδήλωση στη «δεξαμενή σκέψης» German Marshall Fund.

Ενώ για τα γεγονότα στον Έβρο ο Μ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», είπε σχετικά.

Μοιραστείτε το: