25/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 23 Μαΐου 2020 - 12:39

Βρούτσης: «Ούτε σεντ κάτω οι συντάξεις, από 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές»

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ασφαλιστικές εισφορές

Την δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει μείωση «ούτε σεντ» στις συντάξεις εξέφρασε ο Γιάννης Βρούτσης, που μίλησε το Σάββατο (23/5) στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «στις 2 Ιουνίου, οι επικουρικές συντάξεις θα επανέλθουν στο αρχικό τους ύψους, δίχως περικοπές. Θα υπάρξει αύξηση κατά 75 ευρώ καθαρά.  Μειώσεις που ενδέχεται να είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από Ιούνιο. Συμμορφωνόμαστε με του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου».

Από εκεί και πέρα, ο Βρούτσης αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας ότι «μετά από πολλά χρόνια, γίνεται η πρώτη μείωση στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος. Πρόκειται για μείωση 0.90 μονάδες στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από 1η Ιουνίου».

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε πως «τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών 8 μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών. Τα χρήματα αυτά τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο».

Μοιραστείτε το: