25/05/2020
Μπάσκετ | Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 - 20:22

Όλοι... ευχαριστημένοι: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ, δεν υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ

Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League * Άγνωστο πόσες ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα του χρόνου...

Καμία έκπληξη, τους... βόλεψαν. Εδώ και δύο μήνες είχαν αποφασίσει στον ΕΣΑΚΕ να διακοπεί πρόωρα το πρωτάθλημα της Βasket League λόγω του κορωνοϊού και την Πέμπτη (21/5) η διακοπή οριστικοποιήθηκε, για να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» προπορεύονταν προ πανδημίας (είχαν ρεκόρ 18-2 και η ΑΕΚ 16-4), η βαθμολογία επικυρώθηκε και το σημαντικότερο που προκύπτει είναι ότι αποφασίστηκε να μην υποβιβαστούν στην Α2 ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, που ήταν οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης (επικύρωση της βαθμολογίας με ανάδειξη πρωταθλητή προφανώς θα έπρεπε να συνοδεύεται και με υποβιβασμούς, αλλά... ΕΣΑΚΕ είναι και ό,τι θέλουν κάνουν).

Όλοι ευχαριστημένοι θα μπορούσε να πει κανείς (στην ΑΕΚ κατάλαβαν ότι δεν είχε τύχη η πρόταση που είχε διατυπωθεί για ένα Φάιναλ-8 και δεν επέμειναν), ωστόσο παραμένει μυστήριο το πόσες ομάδες θα παίζουν του χρόνου στην Basket League.

Kαι τούτο διότι δεν έγινε σαφές αν από την Α2 θα ανεβεί μία ή δύο ομάδες, την ίδια στιγμή που οι ΚΑΕ για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δίνουν 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

Επίσης, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ, οπότε προφανώς και υπάρχουν ερωτηματικά για το πόσες ομάδες θα μπορούν να καλύψουν αυτές τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Και όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα επικυρώσει και η ΕΟΚ ως η ανώτατη αρχή του αθλήματος.

Μοιραστείτε το: