03/06/2020
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | Τρίτη 19 Μαΐου 2020 - 18:37

Γιαννίκης: «Θέλουν τέσσερις εβδομάδες οι παίκτες, για να μπορέσουν να αγωνιστούν»

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/5) τα αποτελέσματα για τα τεστ κορωνοϊού στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τα τεστ κορωνοϊού έκαναν την Τρίτη (19/5) οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, με τα αποτελέσματα να πρόκειται να γίνουν γνωστά το απόγευμα της Τετάρτης (20/5).

Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και βγουν αρνητικά, την Πέμπτη (21/5) θα γίνει η πρώτη προπόνηση μετά από δυόμιση μήνες, με τον Αργύρη Γιαννίκη να δηλώνει ότι θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες οι παίκτες του για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε παιχνίδια, εφόσον βέβαια συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

«Εμείς σήμερα ξεκινάμε τα τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και γενικά όλοι μας ώστε την Πέμπτη να μπούμε στις προπονήσεις. Περιμένουμε σήμερα να δούμε τι θα γίνει στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2. Ήδη η Σούπερ Λιγκ 1 ξεκινάει ομαδικές προπονήσεις, περιμένουμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

Από τη στιγμή που θα έχουμε ομαδικές προπονήσεις, γιατί οι παίκτες ακολουθούσαν αυστηρό ατομικό πλάνο, και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες για να είναι το νευρομυικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε παιχνίδια. Βλέπετε και στη Γερμανία που ξεκίνησε το πρωτάθλημα σε 6 ματς είχαν 8 μυικούς τραυματισμούς».

Ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής σίγουρα θέλουν να παίζουν, αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν είναι στο χέρι μας, αυτό ας το κρίνουν άλλοι. Πρέπει να δούμε ότι τα μέτρα είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν. Στο πρωτάθλημα μετά από 20 παιχνίδια είμαστε 7 βαθμούς μπροστά, που είναι μια μεγάλη διαφορά και πιστεύω ότι δείξαμε ότι αξίζουμε την άνοδο», είπε ο τεχνικός των Ηπειρωτών.

Ενώ για τις συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη εν όψει της νέας σεζόν και αν επηρεάζονται από τον κορωνοϊό, σχολίασε: «Ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις το πλάνο για τη νέα χρονιά αλλά επειδή δεν ξέρεις τι θα γίνει μέχρι πότε θα παίξεις, αν θα παίξεις, πότε θα ξεκινήσεις προπονήσεις, αυτό σε τρενάρει σε πολλά θέματα, όχι μόνο εμάς αλλά όλο το ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις τις συζητήσεις για το μέλλον και να είσαι προετοιμασμένος».

Μοιραστείτε το: