27/09/2020
ΓΓΑ | Τρίτη 19 Μαΐου 2020 - 14:23

Αυγενάκης: «Ενδιαφέρουσα η πρόταση για κόσμο στα γήπεδα, αλλα από τη νέα σεζόν»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δε βλέπει φιλάθλους στις κερκίδες σύντομα

Το πρώτο βήμα, με την επικείμενη επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Σούπερ Λίγκα 1 είναι έτοιμο να γίνει, συνεπώς δειλά δειλά ακούγονται ιδέες και για τα επόμενες κινήσεις αναφορικά με τον αθλητισμό.

Μία από αυτές έχει να κάνει με το πότε και πώς θα επιστρέψουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι. Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» την Τρίτη (19/5), ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση για πληρότητα της τάξης του 20% στα γήπεδα, όπως θα συμβεί και σε παραστάσεις και άλλα θεάματα.

Όπως είπε, «είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση, τη βλέπω με καλό μάτι. Αλλά ελοχεύει ο κίνδυνος για πισωγύρισμα, οπότε θα το συζητήσουμε τη νέα σεζόν».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας 1, τονίζοντας πως «τον πρώτο λόγο τον έχουν τα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας. Πάντως όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα».

Τοποθέτηση υπήρξε και αναφορικά με το γερμανικό πρωτόκολλο και την υιοθέτησή του από την Ελλάδα, με τον Αυγενάκη να αναφέρει ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, τις ενσωματώνουμε στο δικό μας πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδανικό. και εκείνοι παλεύουν απέναντι στον αόρατο εχθρό και εμείς το ίδιο κάνουμε».

Τέλος, ο Αυγενάκης μίλησε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της μετάθεσεις των εκλογών της ΕΠΟ, λέγοντας πως «υπάρχουν αντιδράσεις, το βλέπω, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες που έχουν θέσει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ. Λόγω κορωνοϊού, δεν ήταν έτοιμες να καταθέσουν τον οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά να είναι οι εκλογές των ομοσπονδιών, Ολυμπιακών και μη, να γίνουν το φθινόπωρο.

Επιπλέον, ανοίγουμε από σήμερα την πλατφόρμα, όπου το κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο μπορεί να εγγραφεί απευθείας. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου σε όλα τα αθλήματα πανελλαδικά».

Μοιραστείτε το: