21/10/2020
ΓΓΑ | Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 - 12:23

Απομόνωση 5 ημερών αν βρεθεί θετικός παίκτης στην Σούπερ Λίγκα 1

Ο ΕΟΔΥ κατέληξε στα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν εάν επιστρέψει η αγωνιστική δράση * Πενθήμερη καραντίνα και για όλη την ομάδα

Ο Ιούνιος πλησιάζει και, με την Σούπερ Λίγκα 1 να παραμένει εν αναμονή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κατέληξε στο πρωτόκολλο ασφαλείας που πρέπει να ισχύσει εάν αρχίσει εκ νέου η αγωνιστική δράση.

Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε πως, σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού εντός ομάδας, το άτομο το οποίο βρέθηκε θετικό θα πρέπει να τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η υπόλοιπη ομάδα σε καραντίνα πέντε ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή, είτε από τον σύλλογο.

Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι απομονωμένο. Για πέντε μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται αρμοδίως σε σχετικό ερώτημα του a-sports.gr, ενώ υπήρξε και σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα επιτρέπονται οι προπονήσεις, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει απομονωθεί. Δε μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα. Επιπλέον, πρέπει να γίνουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης.

Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την τρίτη  και την πέμπτη μέρα. Εάν είναι «καθαρές» και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου, οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το «πράσινο φως» του ΕΟΔΥ.

Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος, η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση μίας εβδομάδας κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας.

Μένει πλέον να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (18/5), προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Μοιραστείτε το: