21/09/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ | Κυριακή 10 Μαΐου 2020 - 22:51

Ολυμπιακός Βόλου κατά Τρικάλων και Ιωνικού

Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας διοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League και πρότειναν δημιουργία Σούπερ Λίγκας 2 με δύο ομίλους των 16

Tηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League έγινε την Κυριακή (10/5) ύστερα από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου και με θέμα την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η πρότασή τους για δημιουργία Σούπερ Λίγκας 2 με 32 ομάδες (Βόρειος και Νότιος Όμιλος με 16 ομάδες ο καθένας) έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, πλην των Τρικάλων και του Ιωνικού, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε στην τηλεδιάσκεψη ο Ο.Φ. Ιεράπετρας.

Οι Βολιώτες, μάλιστα, κατηγόρησαν τους Τρικαλινούς και τους Νικαιώτες ότι κοιτούν την πάρτη τους, αφού ουσιαστικά έχουν ανέβει στη Σούπερ Λίγκα 2, με την πρόταση να κατατίθεται στην ΕΠΟ, στον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2-Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά: «Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ομάδων, εκτός της Ιεράπετρας, η τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως είχε κάνει γνωστό, με ανακοίνωση της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τις οποίες και κατέθεσε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 η οποία και βρήκε θετική ανταπόκριση αφορούσε στην δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Σούπερ Λιγκ 2 και της παρούσας Φούτμπολ Λιγκ και όσες προκύψουν από τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και από την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Επίσης, προτάθηκε οι ομάδες που είναι σε νησιά και το κόστος μετακίνησης σε κάθε αγωνιστική είναι δυσβάσταχτο να στηριχτούν ακόμα περισσότερο οικονομικά και συγκεκριμένα να τους δοθεί 10% παραπάνω από τα χρήματα που θα πάρουν όλες οι ομάδες τη νέα χρονιά.

Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ- εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού- καθώς τόσο ο πρόεδρος των Τρικάλων κ. Αϊβάζογλου όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ιωνικού κ. Λεουνάκης, θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είτε όχι, οι ομάδες τους θα είναι στη Σούπερ Λιγκ 2, αγνοώντας και αψηφώντας παντελώς το μέλλον του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων ομάδων εν γένει.

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχε εκδηλώσει την σύμφωνη γνώμη της και η ομάδα της Ιεράπετρας σε προγενέστερη επικοινωνία με εκπρόσωπο της ομάδας μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο μεγαλομέτοχος κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος, οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της συζήτησης.

Η παραπάνω πρόταση για την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και φυσικά στην ΕΠΟ».

Μοιραστείτε το: