04/06/2020
ΓΓΑ | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 16:15

Αυγενάκης: «Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τις διοικήσεις των ΕΑΚ για την επόμενη μέρα μετά το πέρας της πανδημίας

Την επόμενη ημέρα για τον αθλητισμό της χώρας μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μελετά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού έχει συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, συζητώντας το πακέτο δράσεων που αφορά στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ.

Το σύνθημά του είναι «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», ενώ στην επικοινωνία της Δευτέρας (6/4) με το ΕΑΚ Λάρισας έγινε αναφορά και στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Σειρά τηλεδιασκέψεων με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων διεξάγει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, σειρά πήρε σήμερα το ΕΑΚ Λάρισας και ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες τα υπόλοιπα περιφερειακά (Χανίων, Ηρακλείου, Πάτρας κ.ά.).

Ο κ. Αυγενάκης, με σύνθημα “να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία”, επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό επιτρέψει την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Επ’ αυτών διεξήχθη ένας αναλυτικός διάλογος με προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορά έγινε τόσο στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, με το ΕΑΚ Λάρισας να έχει την μερίδα του λέοντος με 27 εξ αυτών, όσο και στο πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” και τις προγραμματιζόμενες εθελοντικές αιμοδοσίες ανά την επικράτεια. Στη Λάρισα θα διεξαχθεί προς τα τέλη του μήνα, ήδη ολοκληρώθηκαν με αθρόα συμμετοχή σε Ιωάννινα και Αγ. Κοσμά, ενώ εντός της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Οι διοικούντες του ΕΑΚ Λάρισας μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».  

 

Μοιραστείτε το: