28/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 4 Απριλίου 2020 - 18:15

Μέχρι τις 27 Απριλίου η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας (video)

Παρατείνεται για τρεις εβδομάδες το μέτρο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς * Δείτε όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ήταν αναμενόμενο και επισημοποιήθηκε... Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (4/4) ότι η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, ως μέτρο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, παρατείνεται μέχρι τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου.

Για ακόμα τρεις εβδομάδες, λοιπόν, είναι σε ισχύ το μέτρο, με το κυβερνητικό στέλεχος να αναφέρει ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ενότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνική κοινωνία μας έχει επιτρέψει να έχουμε διαφορετική πορεία από άλλες χώρες. Σε ελάχιστες ώρες αυτό μπορεί να ανατραπεί.

Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, την ίδια υπομονή και το ίδιο πείσμα, ώστε να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσο ισχύει το μέτρο δεν θα διεκπεραιώνονται αλλαγές στους τόπους κατοικίας, για να επισημάνει ότι «η αλλαγή του τόπου κατοικίας θα εξετάζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε σχέση με τους μέχρι τώρα περιορισμούς, στο επίκεντρο της προσοχής μας βρίσκονται οι συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη τη σωματική άσκηση. Να έχουν μαζί τους το απαραίτητο δικαιολογητικό και τη γνωμοδότηση από τον γιατρό τους».

Επίσης, προειδοποίησε και πάλι όσους προσπαθούν να πάνε στα σπίτια τους στην επαρχία πως θα υπάρξει μηδενική ανοχή.

«Κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στους παραδρόμους εθνικών οδών. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Αυτοί οι λίγοι ακούνε τα αισιόδοξα μηνύματα, τα ερμηνεύουν λάθος και η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων.

Δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας τσακίσει. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε», δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

- ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ με τις πολύ σοβαρές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Μοιραστείτε το: