06/06/2020
ΓΓΑ | Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 - 14:35

Το άφησε ανοιχτό για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε ότι στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά λόγω ΟΥΕΦΑ

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο τα φετινά πρωταθλήματα να διακοπούν οριστικά ελέω κορωνοϊού παραδέχθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε να εννοηθεί ότι το σενάριο είναι πιο πιθανό για μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η πίεση της ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν απέκλεισε τίποτα.

«Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση. Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο.

Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι γιατί η ΟΥΕΦΑ δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα», είπε την Τρίτη (31/3) στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».

Όσον αφορά τις εκλογές των Ομοσπονδιών, εξήγησε: «Το ζήτημα των εκλογών έχει αρχίσει να απασχολεί διοικήσεις ή υποψηφίους αθλητικών ομοσπονδιών. Εμείς δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη συζήτηση, γιατί προέχει για μας προέχει πώς θα σώσουμε ό,τι μπορούμε από την αθλητική οικογένεια και πώς θα βάλουμε πλάτη όπως μπορούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Θα έρθει όμως η ώρα του και θα πάρουμε αποφάσεις, αν με το καλό τον Μάιο έχουμε ισορροπήσει και έχουμε ξαναβρεθεί στις θέσεις μας».

 

Μοιραστείτε το: