28/05/2020
Ειδήσεις | Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 - 20:30

Tσέφεριν: «Έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια...»

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπάρχουν για το πώς μπορεί να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν

Ψάχνονται στην ΟΥΕΦΑ για το πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν ύστερα από το αναγκαστικό στοπ που έχει μπει λόγω κορωνοϊού και το Σάββατο (28/3) ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε στα σχέδια που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, πάντως, άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η σεζόν, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Reppublica».

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία. Για αυτό το λόγο έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια, τρεις διαφορετικές λύσεις για τη χρονιά. Πρέπει να περιμένουμε όπως κάνουν όλοι. Η αναβολή του EURO ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση.

Το πρώτο και το καλύτερο για όλους μας είναι να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν στα τέλη Μαΐου και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη δράση κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα πρόταση που θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά λίγο πιο αργά και να καθυστερήσει λίγο η έναρξη της επόμενης. Θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να είναι η καλύτερη για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά αλλά αυτό αργήσει να συμβεί, υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου».

Μοιραστείτε το: