28/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 - 10:47

Βρούτσης: «Για έναν-δύο μήνες η εκ περιτροπής εργασία»

«Για όσο κρατήσει η κρίση θα διαρκέσει το μέτρο» υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εργασίας* Προαναγγέλθηκε νέα ΠΝΠ

Ένα από τα Υπουργεία που δουλεύουν... υπερωρίες το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αυτό της Εργασίας, με τον Γιάννη Βρούτση να μιλά το πρωί του Σαββάτου (28/3) στο ΣΚΑΪ, δίνοντας διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Υπουργός τόνισε πως «το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας θα διαρκέσει για έναν-δύο μήνες, όσο κρατήσει η κρίση», ενώ υποστήριξε πως «η μείωση μισθού στο 50% δεν αναφέρεται πουθενά στην ΠΝΠ, πρόκειται για ψέμα».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ σε επιστήμονες, ο Βρούτσης δήλωσε πως «οι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, για να λάβουν τα χρήματά τους ελεύθερα και δίχως γραφειοκρατία».

Αναφορά έγινε και στα επιδόματα ανεργίας, τα οποία θα παραταθούν αυτόματα για δύο μήνες για τους μακροχρόνια άνεργους που τα είδαν να λήγουν τους τελευταίους μήνες, ενώ αυτόματα θα το λάβουν όσοι έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2020. 

Επιπλέον, ο Βρούτσης προέβη μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενημέρωση ότι «θα εκδοθεί άμεσα νέα ΠΝΠ, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι».

Μοιραστείτε το: