01/04/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 - 21:42

Εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους μέρος του επιδόματος των 800 ευρώ...

Έχουν γίνει ήδη καταγγελίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Σε καταγγελίες σε συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ήδη προβεί εργαζόμενοι, αναφέροντας ότι εργοδότες τους ζητούν ποσοστό από το επίδομα των 800 ευρώ, που προβλέπεται από τα μέτρα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ την Πέμπτη (26/3), οι επιχειρήσεις ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με SMS τους εργαζομένους ότι θα πρέπει να δώσουν μέρος από τα 800 ευρώ που δικαιούνται, επειδή απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Από το κρατικό κανάλι έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε επτά επιχειρήσεις στην Πάτρα (πέντε καταστήματα στον χώρο της εστίασης και δύο στον χώρο του εμπορίου), που ζήτησαν μερίδιο από τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook τα εξής: «Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών για εργοδότες που ζητούν από τους εργαζόμενους να καταβάλουν σε ειδικούς λογαριασμούς 100 ευρώ, προκειμένου να υποβάλει η επιχείρηση τη δήλωση για τα 800 ευρώ. Αυτή η συμπεριφορά είναι παράνομη και καταδικαστέα, να παρέμβει άμεσα η πολιτεία».

Με τη σειρά του, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι «μια απαράδεκτη πρακτική που συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεννοηθεί με την αστυνομία και να γίνει επ' αυτοφώρω σύλληψη».

Μοιραστείτε το: