03/06/2020
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 - 12:36

Περιμένει και... πονάει για την Ιταλία ο Μακέντα

Ο άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο πώς βιώνει την ιδιαίτερη αυτή περίοδο λόγω κορωνοϊού

Η Ιταλία έχει δεχθεί γερό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού και δοκιμάζεται ιδιαίτερα. Ο Φεντερίκο Μακέντα παραμένει στην Ελλάδα και ακολουθεί ατομικά το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί από τον Παναθηναϊκό για τις μέρες που δεν υπάρχουν προπονήσεις, αλλά δεν μπορεί να μην έχει το μυαλό του και στην πατρίδα του.

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι να περάσει όλο αυτό και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, είπε στην ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com»:

Ποια είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο σήμερα; «Δεν κινείται τίποτε. Επρόκειτο να αρχίσουν τα πλέι οφ και είχε αποφασιστεί αρχικά να παίξουμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η απόφαση αναθεωρήθηκε αμέσως και αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή. Και ήταν σωστό. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε μια στιγμή σαν αυτή, στην οποία πάσχουν πάρα πολλοί άνθρωποι».

Χωρίς παιχνίδια και προπονήσεις, πως κρατιέται σε καλή κατάσταση ένας ποδοσφαιριστής; «Έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από το σύλλογο και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν και πάλι ή όχι τα προπονητικά κέντρα. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα. Προπονούμαστε μόνοι μας, είναι περίπλοκο, αλλά επαναλαμβάνω, τα σημαντικά πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα. Λίγο τζόκινγκ, μερικές ασκήσεις και, όταν είναι δυνατόν, οργανώνουμε να τρέχουμε μόνοι μας στο γήπεδο».

Πότε εκτιμάτε ότι θα επιστρέψετε στην αγωνιστική δράση; Έχουν πει κάτι οι υπεύθυνοι; «Θα μάθουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε ξεκινήσει με μια διακοπή δύο εβδομάδων, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει κάτι τέτοιο. Μόνο όταν βελτιωθούν τα πράγματα και οι άνθρωποι είναι καλύτερα, μπορούμε να σκεφτούμε την επιστροφή».

Από το εξωτερικό, όπου βρίσκεσαι, ποια είναι η άποψή σου για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ιταλία; «Είναι ,ια θλιβερή κατάσταση. Ακόμη κι εδώ υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον ιταλικό λαό. Πονάει να βλέπεις από μακριά τη χώρα σου σε τόσο δύσκολη θέση. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα και οι άνθρωποι θα σταματήσουν να υποφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα ».

Η συζήτηση για ποδόσφαιρο είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά έκανες τον εαυτό σου πρωταγωνιστή μιας εξαιρετικής σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Τι έχεις να πεις; «Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω πετύχει 13 γκολ και υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ο κόσμος σιγά σιγά βελτιώνεται. Και το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Μοιραστείτε το: