06/06/2020
Ειδήσεις | Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 - 10:14

Προειδοποιεί ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΦΙΦΑ: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουν πρωταθλήματα τον Μάιο»

Ο Μισέλ Ντε Χουγκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Η αγωνιστική δράση έχει διακοπεί, αλλά υπάρχουν σκέψεις για επανέναρξή της τον Απρίλιο, ή το πιθανότερο τον Μάιο.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΦΙΦΑ δεν συμφωνεί.

Ο Μισέλ Ντε Χουγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Μάιο.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα τον Μάιο. Αν αυτό γίνει στα μέσα Μαΐου, θα πρέπει οι προπονήσεις να αρχίσουν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Δεν κρατώ το μέλλον στα χέρια μου, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Είναι ρίσκο για την υγεία, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα.

Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να έχει εξαφανιστεί τον Μάιο, ακόμη κι αν έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε κάποιες χώρες. Δεν μπορώ να πω πότε ρεαλιστικά θα μπορεί το ποδόσφαιρο να αρχίσει ξανά, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε η πανδημία θα έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Ακόμη όμως και αν οι ομάδες αρχίσουν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να προπονούνται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Αυτό θα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι κοντά στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους, αλλά αυτό είναι που ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε τώρα. Με όσα ξέρουμε σήμερα, αυτό μπορεί να θέσει ζωές σε κίνδυνο», τόνισε.

Και συμπλήρωσε ότι, κατανοεί το οικονομικό κόστος, αλλά προέχει η ανθρώπινη ζωή: «Πρέπει να υπολογίσουμε την υγεία. Τι προτιμάμε, τα χρήματα ή την υγεία; Αυτό είναι το ερώτημα στην παρούσα φάση. Αν αρχίσουν οι διοργανώσεις προτού δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, αυτό θα βάλει τα οικονομικά πάνω από την υγεία και είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε. Διαφορετικά, μπορεί να το πληρώσουμε όλοι».

Μοιραστείτε το: