23/02/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 - 18:10

Στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα με 15ετές ομόλογο

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πάντως, δήλωσε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία

Στην έκδοση 15ετούς ομολόγου αποφάσισε να προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (27/1) στο χρηματιστήριο.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνά το 2032, όταν και πρόκειται να λήξουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, σε μια εξέλιξη που έρχεται ως συνέπεια της πρόσφατης αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fich.

Το ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε την έκδοση στις Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «σήμερα θα βγούμε στις αγορές με 15ετές ομόλογο», τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία και ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα είναι ο ίδιος ευχαριστημένος.

Για τις τράπεζες και τα δάνεια σχολίασε ότι οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να διευκολύνουν τον κόσμο, αλλά όχι στο επιθυμητό επίπεδο.

Μοιραστείτε το: