27/02/2020
Κόσμος | Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 - 00:04

Ερντογάν: «Είμαστε σε επαφές με την Ιταλία για να κάνουμε γεώτρηση στη Λιβύη...»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι στην Ελλάδα τρελαίνονται με αυτά που συμβαίνουν

Την Ιταλία έβαλε στο κάδρο τη Δευτέρα (20/1) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, λοιπόν, δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες για κοινή γεώτρηση στη Λιβύη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι στην Ελλάδα τρελαίνονται με αυτά που συμβαίνουν.

«Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση.

Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα. Εξάλλου, εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, είπε ότι αν βρει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα το μοιραστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που δεν κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. «Ό,τι βγει γύρω από την Κύπρο, θα ανήκει και στο βορρά και στο νότο. Όλοι έχουν δικαίωμα να τα μοιραστούν ισότιμα. Αλλά μέχρι σήμερα η νότια Κύπρος δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είπαν ποτέ να κάτσουμε μαζί με το βορρά να τα συζητήσουμε και να τα βρούμε», δήλωσε ο Ρ. Ερντογάν.

Μοιραστείτε το: