30/09/2020
Κόσμος | Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 - 23:50

Έβαλε... χέρι σε Γαλλία και Γερμανία ο Ερντογάν

«Δεν σας πέφτει λόγος τι κάνουμε εμείς με τη Λιβύη», το μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας

Η συμφωνία της Τουρκίας και της Λιβύης, με το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψαν για τις υφαλοκρηπίδες και τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, επικυρώθηκε την Πέμπτη (5/12) από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με τη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς αμφότερες επέκριναν το ντιλ των Τούρκων με τους Λίβυους, και σε δηλώσεις του ήταν πολύ σκληρός προς τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών.

«Εκείνοι που διεκδικούν δικαιώματα σε αυτά που δεν έχουν δικαιώματα, σε τέτοια κατάσταση ασφαλώς βρίσκουν δυσκολίες. Ασφαλώς, όπως είναι ενοχλημένες κυρίως η Ελλάδα αλλά και η Αίγυπτος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση στη νότια Κύπρο (σ.σ. αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία) και το Ισραήλ, ενθαρρύνουν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα στην τετραμερή και η Γαλλία και η Γερμανία επέμειναν σε αυτό το θέμα. Εμείς κάναμε τις απαραίτητες δηλώσεις, αλλά δυστυχώς η ενόχληση της Γαλλίας εξακολούθησε. Εσύ γιατί επιμένεις τόσο πολύ γι' αυτό; Έχεις δικαίωμα εσύ εδώ; Εδώ εγγυήτριες χώρες είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βρετανία. Εσύ από πού μπαίνεις εδώ;

Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε το δικαίωμά μας ως εγγυήτριες χώρες. Εκεί έχουμε ομογενείς μας και είμαστε με το μέρος των ομογενών μας. Επομένως θα εργαστούμε μέχρι τέλους για να προστατεύσουμε και τα δικά τους συμφέροντα. Δεν τίθεται θέμα να τους αποποιηθούμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μοιραστείτε το: