05/08/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 - 18:46

Ολυμπιακός: Ζητά την αναβολή του ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Επιστολή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ σε Αυγενάκη και Λυσάνδρου, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εφόσον οι καταγγελίες κριθούν βάσιμες θα καταστήσουν χειραγωγημένο το συγκεκριμένο ματς

Σοβάρεψαν τα πράγματα και ο Ολυμπιακός κλιμακώνει τις κινήσεις του αναφορικά με το μέγα θέμα των σχέσεων ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ μετά την καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προχώρησε και σε αποστολή επιστολής τόσο στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη όσο και στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 1, Μηνά Λυσάνδρου, με την οποία ζητά να αναβληθεί η αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Μάλιστα οι Πειραιώτες υπογραμμίζουν το κρίσιμο της υπόθεσης ως προς την προάσπιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος και τονίζουν ότι αν οι καταγγελίες κριθούν βάσιμες τότε το εν λόγω παιχνίδι θα καταστεί χειραγωγημένο!

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός την Τετάρτη (4/12) σε Αυγενάκη και Λυσάνδρου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.  

Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα». ​
Μοιραστείτε το: