25/02/2020
Κόσμος | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 20:08

Brexit: Μπλόκαρε ο πρόεδρος της Βουλής το αίτημα του Τζόνσον για συζήτηση της συμφωνίας

Δεν το επέτρεψε, καθώς απλώς θα αποτελούσε μια επανάληψη της διαδικασίας που έλαβε χώρα το Σάββατο

«Μπλόκο» από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, στην προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως μια νέα συζήτηση για την συμφωνία με την Ε.Ε. απλώς θα αποτελούσε μία ανούσια επανάληψη της διαδικασίας που έλαβε χώρα το Σάββατο (19/10).

Χαρακτηριστικά είπε: «Για να συνοψίσουμε, το σημερινό αίτημα της κυβέρνησης είναι στην ουσία το ίδιο με αυτό του Σαββάτου και η Βουλή των Κοινοτήτων έχει ήδη αποφασίσει επί αυτού. Οι περιστάσεις σήμερα είναι ίδιες με αυτές του Σαββάτου.

Η απόφασή μου είναι, λοιπόν, να μην συζητηθεί σήμερα (σ.σ. το ζήτημα)».

Ακολούθως, υπήρξε έντονος διάλογος με τον βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος, Μπέρναρντ Τζένκιγνκ, ο οποίος επέμεινε ότι το σημερινό αίτημα της κυβέρνησης είναι διαφορετικό από αυτό του Σαββάτου.

Από την πλευρά του, βουλευτής των Τόρις, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, του ζήτησε να αναθεωρήσει την απόφασή του καθώς, όπως είπε «το Σάββατο δεν γνωρίζαμε εάν ο Τζόνσον θα έστελνε τελικώς την επιστολή στην Ε.Ε.» και συμπλήρωσε πως θα ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για να «δούμε εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει η απορρίπτει τη συμφωνία του πρωθυπουργού».

Μοιραστείτε το: