01/04/2020
Κόσμος | Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 - 20:52

Έξαλλος με την Τουρκία ο Τραμπ

Τι είπε για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ο πρόεδρος των ΗΠΑ * Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη (10/10) * Επικριτικός και ο Γιούνκερ

Η Τουρκία ξεκίνησε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη (9/10) ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για κακή ιδέα των γειτόνων μας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν αυτή την επίθεση και έχουν καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος είναι μια κακή ιδέα».

Στο μεταξύ, από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη (10/10) θα συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε μια συνάντηση που ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

Από την πλευρά του, επικριτικός έναντι της Τουρκίας εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ζ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Μοιραστείτε το: