26/09/2020
Κόσμος | Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 - 17:20

Ξεκίνησε η εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Ερντογάν

Ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στo twitter έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρει ότι ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια Συρία.

Όπως έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό κράτος και όπως δήλωσε στόχος είναι να καταστραφεί ο διάδρομος τρομοκρατίας που πάει να δημιουργηθεί στα νότια σύνορα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ερντογάν:

«Μαζί με τον συριακό εθνικό στρατό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση ενάντια στο PKK/ YPG και το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Συρία. Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που προσπαθεί να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Με την επιχείρηση θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή στη χώρα μας. Χάρη στη ζώνη ασφαλείας που θα δημιουργήσουμε, θα διασφαλίσουμε ότι οι Σύριοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Θα προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τους ανθρώπους της περιοχής από την τρομοκρατία».

Πάντως σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, σημειώθηκαν εκρήξεις σε περιοχές με άνδρες της κουρδικής πολιτοφυλακής χωρίς πάντως να αναφέρεται αν αυτές προήλθαν από τουρκικό πυροβολικό ή μαχητικά αεροσκάφη.

Μοιραστείτε το: