30/03/2020
Ελλάδα | Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 - 23:13

ΚΚΕ: Δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο

Αν συσταθεί όμως προανακριτική επιτροπή θα συμμετάσχει κανονικά, όπως είπε ο Κουτσούμπας

Δίχως το ΚΚΕ θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης (8/10) η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αυτό ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, γνωστοποιώντας ωστόσο ότι αν συγκροτηθεί εντέλει η επιτροπή, το ΚΚΕ θα πάρει κανονικά μέρος.

«Θα αποχωρήσουμε λοιπόν από την ψηφοφορία. Θα πάρουμε βεβαίως μέρος στην προανακριτική επιτροπή - εφόσον συγκροτηθεί - θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της όλης υπόθεσης και θα εκτιμήσουμε και εκεί τη στάση μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία, που μια υπόθεση που εμφανίζεται ως σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και γίνεται προσπάθεια να επισκιάσει άλλα, επίσης σημαντικά ζητήματα και προβλήματα της επικαιρότητας.

Στην προηγούμενη Βουλή είχαμε το σκάνδαλο Νοvartis -το υπαρκτό σκάνδαλο- σήμερα έχουμε την αντίστροφη εκδοχή του, τις καταγγελίες που γίνονται για παράνομες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης.

Aνεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, ο πολιτικός χρόνος που η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς σημειώνονται πολύ σοβαρές εξελίξεις τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική που αφορούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο που συνιστά ευθεία επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει όρθια καθώς και στην ίδια την λειτουργία και αυτονομία των συνδικάτων και το δικαίωμα στην απεργία που ξεκίνησε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή τροπολογία Αχτσιόγλου, στη σχεδιαζόμενη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση που με όχημα το νόμο Κατρούγκαλου και τους τρεις πυλώνες η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο βήμα τις επικουρικές.

Ταυτόχρονα υπάρχει η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε άλλωστε αυτή τη Συμφωνία, και οι οποίοι είναι εκτός πραγματικότητας και στην κυριολεξία βιάζουν την αλήθεια. Η επικίνδυνη αυτή συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις μετατρέπει τη χώρα σε ένα ορμητήριο με μεγάλους κινδύνους για το λαό, υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ για την αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Α. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και Περσικό Κόλπο, ενώ παράλληλα καθημερινά διαψεύδονται τα περί “προστασίας απ' την Τουρκία”, “ασφάλειας”, “σταθερότητας” στην περιοχή», είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν προχθές τη συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην πολυεθνική δύναμη των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, πριν καλά - καλά αναχωρήσει ο Πομπέο από την Αθήνα, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για νέα πολεμική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία κατά του συριακού λαού, κατά των Κούρδων, με μαζικές δολοφονίες αμάχων και νέα διόγκωση του προσφυγικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει αυτή τη συζήτηση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού καθώς γνωρίζει ότι αυτός είναι αντίθετος σε τέτοιους σχεδιασμούς και το απέδειξε με δύο μαζικές απεργίες, τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ θα εναντιωθεί ακόμα περισσότερο, αν μάθει την αλήθεια για τους πραγματικούς στόχους και τις πραγματικές συνέπειες της πολιτικής σας.

Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, να συζητάμε πάλι για τη Νοvartis, τον Παπαγγελόπουλο κλπ».

Μοιραστείτε το: