28/02/2020
Άλλα αθλήματα | Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 - 18:57

Στεφανίδη: «Να είμαι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Στόχος της Ελληνίδας πρωταθλήτριας το Τόκιο, ανακοίνωσε την αποχή της από τους κλειστούς αγώνες στίβου τον χειμώνα

Τον στόχο της να είναι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο ανέφερε με δηλώσεις της, τη Δευτέρα (7/10) η Κατερίνα Στεφανίδη.

Για να συμβεί αυτό, όπως ανέφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, θα απέχει από όλους τους κλειστούς αγώνες στίβου τον χειμώνα του 2020 προκειμένου να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην μεγάλη γιορτή το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Η Κ. Στεφανίδη θα αναχωρήσει την προσεχή Παρασκευή (11/10) για την Αμερική προκειμένου να ξεκουραστεί για κάποιες μέρες και στη συνέχεια να ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις.

Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η Στεφανίδη αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτή τονίζοντας το υψηλό επίπεδο των αγώνων και δηλώνοντας χαρούμενη που βρέθηκε ξανά στο βάθρο των νικητών.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού με συνθήκες κλειστού. Πρώτη φορά σε ανοιχτό το επίπεδο του αγώνα τόσο υψηλό και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός τόσο το στάδιο όσο και και ο σταθερός ρυθμισμένος αέρας που επικρατούσε σε αυτό. Ήταν τόσο ψηλό το επίπεδο που αν πέρναγες με την δεύτερη τα 4,70 μ. θα έβγαινες 12η! Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να ολοκληρώσω στο βάθρο των νικητριών σε μία ακόμη διοργάνωση».

 

Στη συνέχεια τόνισε για την αφοσίωσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέροντας:

«Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγο κι έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για το ανοιχτό. Όπως και το 2019 έτσι και το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά που απαιτεί ειδικό χειρισμό. Στα πλάνα μας δεν είναι οι αγώνες του χειμώνα, αφού αυτό που προέχει είναι να φτάσω υγιής στο Τόκιο. Αυτός είναι ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος, που θέτουμε ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Εννοείται πως αν όλα πάνε καλά εκεί θα θέλω να νικήσω τον αγώνα ή να κατακτήσω ένα μετάλλιο, όμως, το πρώτο και σημαντικότερο για εμάς είναι να είμαι υγιής».

Για την όλη διοργάνωση στην Ντόχα σχολίασε:

«Η διοργάνωση σε γενικές γραμμές είχε κάποια προβλήματα. Σίγουρα το θέμα της παρουσίας του κόσμου στις εξέδρες ήταν ένα από αυτά. Πραγματικά την ημέρα του δικού μας τελικού νομίζω πως ήταν η χειρότερη ημέρα. Παρόλα αυτά και χάρη στην ιδιαιτερότητα του σταδίου έγιναν εξαιρετικές επιδόσεις". Τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας των υποχρεώσεων τους να χαλαρώσουν για λίγες ημέρες στη Ντόχα και να περάσουν αρκετό χρόνο μαζί. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό. Τις ημέρες όπου ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις περάσαμε πολύ όμορφα, αφού είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα όλοι μαζί».

Μοιραστείτε το: