14/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 - 19:54

Λεουτσάκος: «Την πληρώνουμε εμείς, αν δεν μπορούσαν ας μην προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση»

«Πρόεδροι σκέφτονται να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ» τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 2/Football League

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM έκανε την Τρίτη (24/9) ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 2 και της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος αναφορικά με τα προβλήματα που επικρατούν στη νεοσύστατη κατηγορία.

Όπως δήλωσε ο Λ. Λεουτσάκος αυτή που την πληρώνει με όλα αυτά είναι η κατηγορία μετά το νέο «ψαλίδι» που ανακοίνωσε η ΕΡΤ με τον πρόεδρο της διοργανώτριας να κάνει λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων, τονίζοντας ότι αν δεν ήταν ικανοί ας μην έκαναν και την αναδιάρθρωση.

Μάλιστα όπως ανέφερε πολλοί πρόεδροι ομάδων της κατηγορίας, ανάμεσα τους και ιστορικών συλλόγων, σκέφτονται σοβαρά να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ, ενώ οι ομάδες της Football League ζορίζονται ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος:

«Είχαμε κάποιες συζητήσεις με την προηγούμενη διοίκηση και τον κύριο Δρόσο, ανταλλάξαμε επιστολές, είχαμε κάνεις συζητήσεις με αρκετές ομάδες. Είχαμε πει να γίνει μια λελογισμένη μείωση να αρχίσει το πρωτάθλημα. Τώρα ήρθε ένα χαρτί που λέει 60% μείωση. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με αυτή την κατηγορία.

Πέρυσι οι ομάδες μπήκαν σε μια αναδιάρθρωση και ρίξαμε χρήματα με σκοπό να έρθει αυτό το συμβόλαιο, που ήταν αρχικά πενταετίας, μετά μετατράπηκε σε τριετίας, αλλά τελικά έγινε για ένα χρόνο. Μετά κόπων και βασάνων προχώρησε αυτή η αναδιάρθρωση, μετά ήρθε η μείωση. Είχαμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση, αλλά έφτασε η μείωση στο 60%. Οι ομάδες ενημερώθηκαν άμεσα, γιατί με τις επενδύσεις που έχουν κάνει και τα λεφτά που έχουν ρίξει το τελευταίο τρίμηνο είναι δύσκολο να προχωρήσει η κατάσταση.

Ο κύριος Γραμμένος έχει ενημερωθεί και τώρα και νωρίτερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε τώρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει θέση. Το κατανόησε και περιμένουμε να γίνουν κάποια τηλέφωνα για να στηριχθούν οι ομάδες. Είναι άδικο αυτό που έγινε. Ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση, αν δεν μπορούσαν. Στο τραπέζι έκατσαν η Κυβέρνηση, η Super League κι εμείς τελευταίοι. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 1 τα πήραν, εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ.

Έχουμε προέδρους που σκέφτονται μέχρι και να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ. Προέδρους από μεγάλες, ιστορικές ομάδες, από την επαρχία. Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά οι ομάδες αποφασίζουν εγώ απλά στηρίζω τις επιλογές τους. Όταν τους τάζεις ότι θα πάρουν κάποια λεφτά και δεν τους τα δίνεις, τότες πως θα γίνει; Και στην πρώτη επαφή που είχαμε κάνει είχαμε πει 35% στην Super League και 65% σε εμάς και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποιες ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ. Ήδη από ότι ξέρω θα το κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο».

Μοιραστείτε το: