31/05/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:25

Μεταφέρθηκαν στην Κόρινθο 214 αλλοδαποί

Από τους 269 που διέμεναν στα υπό κατάληψη κτίρια της οδού Αχαρνών* Βρέθηκαν μαχαίρια, πιστόλια και φυσίγγια σε αίθουσες,  συνελήφθη Σύρος για παράνομη οπλοφορία

Σε δομές φιλοξενίας στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τους 269 που ήταν στα δύο κτήρια της Αχαρνών τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη και εκκενωθήκαν την Πέμπτη (19/9) ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν στα δύο κτήρια προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Οι αστυνομικοί στους χώρους των δύο κτιρίων βρήκαν μαχαίρια, 2 πιστόλια και σφαίρες και συνέλαβαν έναν Σύρο για παράνομη οπλοφορία, καθώς  ταυτοποιήθηκε να έχει μαχαίρι στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για βιασμό.

Μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και θα απελαθούν καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το: